Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Φτάνει πια! Είμαστε πολίτες, όχι πελάτες!


Η «ΔΡΑΣΗ» συμμετέχει στις εκλογές και ζητά ψήφο εμπιστοσύνης στον εαυτό σας!







Μήνυμα του προέδρου Στέφανου Μάνου

Συμμετέχουμε στις εκλογές για να στηρίξουμε τους πολίτες που προτάσσουν την προσπάθεια ενάντια στην άρνηση και τη διαμαρτυρία και επιθυμούν να τα καταφέρουν στηριγμένοι στις δικές τους δυνάμεις...

Όλους τους Έλληνες που με τη δουλειά τους και την υπεύθυνη στάση τους, στήριζαν και στηρίζουν την Ελλάδα.

Αυτών τις δυνάμεις, τις ελπίδες και τα όνειρα θέλουμε να εκφράσουμε.

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια υποστηρίζουμε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα μας είναι το ανοικονόμητο μέγεθος του κράτους. Είναι ακριβό, πολυτελές, δυσκίνητο, αναποτελεσματικό, πελατειακό. Το Κράτος δεν δουλεύει. Απέτυχε. Και μετά από τόσες αυτοδύναμες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τώρα συγκυβέρνησης είναι φανερό ότι δεν φτιάχνεται. Αντίθετα δουλεύει όλο και χειρότερα.

Το κράτος  πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να κάνει δίαιτα, να αποβάλλει τα περιττά. Για να δημιουργηθεί έτσι χώρος για επενδύσεις, θέσεις εργασίας, και για μείωση των φόρων. Να γίνει κράτος σύμμαχος και όχι κράτος εχθρός.

Ποιος θα πραγματοποιήσει μια τέτοια αλλαγή; Τα δύο κόμματα εξουσίας - μόνα ή μαζί - που είναι πελατειακά και αγκυλωμένα στους μηχανισμούς που θα βλαφθούν από την αλλαγή; Από τα δύο αυτά κόμματα που σθεναρά αρνούνται τη νέα πραγματικότητα; Αυτή την άρνηση της νέας πραγματικότητας τη βλέπουμε κάθε μέρα στη συμπεριφορά τους στη Βουλή.

Σε όλες τις πτυχές του Κράτους αποκαλύπτεται τελευταίως διαφθορά. Ευτυχώς αποκαλύπτεται. Διότι έτσι κατανοούμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο να ανακαλυφθεί.  Αλλά αν είναι εύκολο γιατί δεν ανακαλύφθηκε νωρίτερα; Επειδή προφανώς ήταν ανεκτή. Οι ίδιοι πολιτικοί που την ανέχτηκαν, γιατί θα αλλάξουν στάση μετά τις εκλογές; 

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ και η Ν.Δ μας κατέστρεψαν και τώρα προτάσσουν το επιχείρημα προς τους πολίτες ότι η ψήφος σε άλλο κόμμα εκτός αυτών, θα πάει χαμένη.  Προσπαθούν να αποτρέψουν εκπροσώπους φρέσκων και καθαρών ιδεών να εισέλθουν στη Βουλή. Θέλουν να διατηρήσουν τα στεγανά της ανομίας, να κρατήσουν τους πολίτες δέσμιους στον φαύλο κύκλο του τρόμου και της εξαπάτησης. Ισχυρίζονται ότι μόνο αυτοί ξέρουν και μπορούν. Μα αν ξέρουν, γιατί δεν ήξεραν όλα αυτά τα χρόνια; Και αν μπορούν γιατί δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα; 

Φτάνει πια! Είμαστε πολίτες, όχι πελάτες!

Εμείς, Δράση και Φιλελεύθερη Συμμαχία λέμε ακριβώς αυτά που πιστεύουμε.  Και κάνουμε ακριβώς αυτά που λέμε. Γνωρίζετε ότι σε όλη μου την πολιτική μου ζωή δεν δίστασα ποτέ να σας πω την αλήθεια. Με μεγάλο προσωπικό και πολιτικό κόστος. Δεν σας εξαπάτησα.

Πιστεύουμε στην Ελλάδα. Ξέρουμε ότι ο Έλληνας πολίτης έχει τη δυνατότητα να ευημερήσει χωρίς δεκανίκια, χωρίς διαπλοκή, μίζα και «μέσο», χωρίς επιδοτήσεις και χωρίς το Κράτος να του λέει τι θα κάνει, τι θα καλλιεργήσει, που θα επενδύσει, που θα διοριστεί. Μπορεί να ευημερήσει στηριζόμενος στις δικές του δυνάμεις. Νομίζω ότι κανένα άλλο κόμμα δεν έχει τόσο βαθιά πίστη στις δυνατότητες των Ελλήνων. Διότι εάν την είχε, τότε το Κράτος δεν θα ήταν σήμερα τόσο εχθρικό και τόσο παρεμβατικό στην ιδιωτική πρωτοβουλία, δεν θα έβαζε διαρκώς εμπόδια στην δημιουργία και την επιχειρηματικότητα των πολιτών του.

Θεωρούμε ότι προϋπόθεση για την ευημερία είναι ο ενδυναμωμένος πολίτης που πιστεύει στον εαυτό του. Μόνον ελεύθεροι, ενεργοί, δημοκρατικοί πολίτες μπορούν να αλλάξουν τη μοίρα του τόπου μας.

Πιστεύετε στον εαυτό σας; Πιστεύετε στις δυνάμεις σας;  Η Δράση και η Φιλελεύθερη Συμμαχία είναι τα μόνα κόμματα που θα σας στηρίξουν.

Κατεβαίνουμε λοιπόν στις εκλογές για να στηρίξουμε εσάς, τους Έλληνες που θέλετε να τα καταφέρετε στηριζόμενοι στις δικές σας δυνάμεις.







Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου