Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Α.Σ. Αγιος Νέστορας "Περί ηθικής…"


Με αφορμή άρθρο του κ. Αλέξανδρου Τρίγκα στο basketblog,την Κυριακή 1/4/2012 σχετικά με τον ημιτελικό Εφήβων της ΕΣΚΑΘ που έγινε το Σάββατο 31/3/2012 στο γήπεδο του Παλαμά, έχουμε να πούμε τα εξής:







   

1. Με βάση την Ειδική Προκήρυξη Πρωταθλήματος Εφήβων – Παίδων περιόδου 2011-2012 της ΕΣΚΑΘ, στο Εφηβικό Πρωτάθλημα μετέχουν αθλητές γεννηθέντες τα έτη ΄93-΄94-΄95.

2. Κατά την προσέλευση της ομάδας της Λάρισας στο γήπεδο του Παλαμά, επιδιώξαμε και ήρθαμε σε επαφή με συνοδό και τον Προπονητή της ομάδας της Λάρισας, κ. Παπαδόπουλο τον οποίο ενημερώσαμε ότι σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα θα καταθέσουμε ένσταση, εάν δεν τηρηθεί από την πλευρά της ΑΕΛ η εφαρμογή της Προκήρυξης περί ηλικιών. Η απάντηση του κ. Παπαδόπουλου ήταν ¨εγώ θα τους χρησιμοποιήσω¨.

3. Οι Διαιτητές της συνάντησης ενημερώθηκαν πριν την έναρξη του αγώνα για το παράτυπο της συμμετοχής αθλητών της ΑΕΛ και για την πρόθεσή μας να καταθέσουμε ένσταση ανεξαρτήτως αποτελέσματος, κάτι που τελικά κάναμε.

4. Το δήθεν πρόβλημα λειψανδρίας που αντιμετώπιζε η ΑΕΛ γιατί πρέπει να είναι αιτία παραβίασης κανονισμών. Και η δική μας ομάδα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει παίχτες από το παιδικό (πρωταθλήτρια Τρικάλων πριν λίγες μέρες) δεν το έκανε όμως κατεβαίνοντας στον αγώνα με λιγότερους παίκτες.

Αυτά ως προς τα πραγματικά γεγονότα.
Ας δούμε όμως γιατί φτάσαμε να ασχολούμαστε με ότι συμβαίνει εκτός γηπέδου και όχι εντός.
Κύριε Τρίγκα.
Γιατί η κίνηση αυτή του Νέστορα δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση; Γιατί ζητήσαμε από την αρχή και ζητάμε την εφαρμογή των κανονισμών;
Πως μπορεί να θεωρείται αξιόπιστο το οποιοδήποτε πρωτάθλημα, όταν δεν διέπεται από κάποιους κανόνες;
Πως μπορεί ο οποιοσδήποτε να μην εφαρμόζει την Προκήρυξη αλλά συγχρόνως να μιλάει για ηθική;
Ποιο είναι το ηθικό; Να δεχόμαστε τους κανόνες μόνο όταν είναι προς το συμφέρων μας;
Που είναι το ηθικό της ομάδας της Λάρισας, που ενώ γνώριζε την προκήρυξη οδήγησε τα παιδιά της ομάδας στην παραβίαση αρχών;
Γιατί είναι ανήθικη η ομάδα του Νέστορα που ζήτησε να τηρηθούνε οι κανόνες από την αρχή; Από πότε αυτός που τηρεί τα ισχύοντα είναι υπόλογος και δεν είναι αυτός που τα παραβιάζει;
Γιατί φτιάχνουμε μια κοινωνία που δεν τηρεί κανόνες και αρχές; Εάν τα προηγούμενα χρόνια γινόταν το οποιοδήποτε, γι΄ αυτό δεν φταίμε εμείς.
Εάν πραγματικά θέλουμε να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του αθλήματος θα πρέπει όλοι να σεβόμαστε τους κανόνες. Αν αυτοί οι κανόνες δεν είναι σωστοί να τους αλλάξουμε. Μέχρι όμως να συμβεί αυτό θα πρέπει να τηρούμε αυτούς που έχουμε.
Εμείς από την αρχή αποδείξαμε ότι τους σεβόμαστε. Κάποιοι άλλοι συνειδητά τους παραβιάσανε.
Δεν θα βρεθούμε και κατηγορούμενοι γ΄αυτό

Μετά τιμής
Α.Σ. Άγιος Νέστορας Τρικάλων

Δημοσίευσέ το στο:

1 σχόλιο: