Τρίτη 3 Απριλίου 2012

«ΤΟ ΤΑΒΛΙ» του Δημήτρη Κεχαΐδη στα Τρίκαλα


Το Σαββατοκύριακο των Βαΐων, Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Απριλίου, στις 21:00  «το Τάβλι» έρχεται στα Τρίκαλα, στο Δημοτικό Κινηματογράφο στο Μύλου Ματσόπουλου, για δύο μοναδικές παραστάσεις!






Παραστάσεις: Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Απριλίου, στις 21:00!
Γενική είσοδος: 12 €. Τηλέφωνο κρατήσεων:  6977449895.

Συντελεστές:
Φώντας: Νίκος Ορφανός.
Κόλλιας: Κωνσταντίνος Κάππας.

Σκηνικά - κοστούμια: Πηνελόπη Μπάμπου
Σκηνοθεσία: Νίκος Ορφανός – Κωνσταντίνος Κάππας.
Φωτισμοί: Γιώργος Ανεστόπουλος.
Μουσική επιμέλεια: Νίκος Ορφανός
Μία παραγωγή του Κέντρου Υποκριτικής & Αφηγηματικής Τέχνης

Υπόθεση του έργου:

Ο Φώντας και ο Κόλλιας. Αρχές δεκαετίας του ’70. Στην αυλή του σπιτιού τους, ένα αυγουστιάτικο απόγευμα. Ο Φώντας είναι ταβλαδόρος. Ο Κόλλιας λαχειοπώλης. Μέσα σε ένα απόγευμα θα στήσουν την κομπίνα του αιώνα, προκειμένου να «βγουν και αυτοί επιχειρηματίες στην κοινωνία, να πιάσουν την καλή» όπως λένε. Η κομπίνα στήνεται, τινάζεται στον αέρα, ξαναστήνεται, και μέσα από έναν ολοζώντανο και ξεκαρδιστικό διάλογο, ο Κεχαΐδης σατιρίζει ένα κομμάτι της νεοελληνικής νοοτροπίας, που κυριαρχεί μέχρι σήμερα.
«Το Τάβλι» είναι μια γνήσια λαϊκή κωμωδία χαρακτήρων, σοκαριστικά επίκαιρη, ως σάτιρα της νεοελληνικής νοοτροπίας, σαράντα χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα από το Θέατρο Τέχνης και τον Κάρολο Κουν..

Μικρό ιστορικό:Το φετινό καλοκαίρι επιφύλασσε μια παράσταση- έκπληξη στο ελληνικό Θέατρο. «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη, που παρουσιάστηκε τον Ιούλιο του 2011 με πρωτοφανή επιτυχία και πληρότητα 100 %, σε μια παλιά Αθηναϊκή αυλή στου Ψυρρή, -μια ιδέα του Κωνσταντίνου Κάππα-, σκηνοθετήθηκε από τον ίδιο και τον Νίκο Ορφανό από κοινού, περιόδευσε σε επιλεγμένους χώρους –αυλές, παραδοσιακά καφενεία και εστιατόρια, ξενώνες, προαύλια σχολείων, κλπ- με απρόσμενα μεγάλη προσέλευση.
  
Η παράσταση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού παίχτηκε στις εξής πόλεις: Αθήνα, Κέα, Ιθάκη, Λευκάδα, Μάνη, Κύθηρα, Ζάκυνθο, Αστακό & Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, Χανιά, Αρχάνες & Χουδέτσι Ηρακλείου, Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, Ραφήνα, Πάτρα, Λάρισα και ξανά στην Αθήνα.Το Σεπτέμβριο του 2011 «το Τάβλι» επέστρεψε επίσης με μεγάλη επιτυχία στην Αυλή του, στου Ψυρρή για 15 – με λίστες αναμονής και εξαντλημένα τα εισιτήρια – παραστάσεις.  Η ανταπόκριση αυτή πυροδότησε τη χειμερινή της περιοδεία, που ξεκίνησε στις 11 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη στο θέατρο Σοφούλη για τρεις εβδομάδες, συνεχίστηκε στο Βραχάτι Κορινθίας, στο θέατρο Όψεις στην Καρδίτσα για άλλες τρεις εβδομάδες, με επόμενο σταθμό την Κρήτη (2Η φορά), το Αγρίνιο, τη Λιβαδειά, την Κομοτηνή, και την Πάτρα (επίσης για 2η φορά).



.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου