Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΡΙΚΑΛΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ: «Αντιστεκόμαστε με κάθε μέσο» άρθρο 120 του Συντάγματος


«Όποιος ζει πραγματικά δεν μπορεί να μην είναι πολίτης και να μη συμμετέχει στα κοινά. Η αδιαφορία είναι αβουλία, είναι παρασιτισμός, είναι δειλία, δεν είναι ζωή. Γι’ αυτό μισώ τους αδιάφορους.»
Α. Γκράμσι 






Όταν η άρχουσα τάξη και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι δημιουργούν καγκελόφραχτο  «ζωτικό χώρο» και αντιμετωπίζουν το λαό ως εχθρό τότε η Δημοκρατία πεθαίνει.

Όταν ο λαός εναποθέτει τις ελπίδες του μόνο στις εκλογές, υπομένοντας παθητικά αυτά που βιώνει εδώ και δύο χρόνια, τότε επιζητά την υποταγή του.

Όταν μεγάλα στρώματα του πληθυσμού, εργάτες, άνεργοι, αγρότες, επαγγελματίες, μικρομεσαίοι και …μεγαλομεσαίοι στέκονται απαθείς σε αυτό που συμβαίνει, όχι πλέον γύρω τους, αλλά στον ίδιο τους τον  εαυτό, στην οικογένειά τους και στα παιδιά τους, τότε οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στον αυτοχειριασμό.

Όταν πάρα πολλοί συνεχίζουν να λένε «εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα;», ήδη το φίδι του καθεστώτος έχει βγει από τη τρύπα και τους δαγκώνει στο λαιμό.

Εμείς, η Πρωτοβουλία Τρικαλινών Πολιτών, είμαστε βαθιά πεπεισμένοι πως αν δεν υπάρξει μαζικό κίνημα, αν δεν οργανωθεί ο λαός, αν δεν αγωνιστούμε για κοινούς στόχους - επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά, ανεξαρτήτως σε ποιόν πολιτικό χώρο ο καθένας ανήκει ή δεν ανήκει, τι ψηφίζει ή δεν ψηφίζει - τότε τίποτα απολύτως δεν θα οδηγήσει σε διέξοδο από την σημερινή, συνεχώς επιδεινούμενη, σκληρή πραγματικότητα
 
Πιστοί λοιπόν στο ραντεβού μας στους δρόμους, θα βρισκόμαστε σήμερα Δευτέρα το πρωί στη λαϊκή αγορά πίσω από την Νομαρχία, προς ενημέρωση των συμπολιτών μας για τους στόχους μας, που πιστεύουμε ότι είναι και στόχοι της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ
ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΤΡΟΪΚΑ-ΧΡΕΟΣ
«Αντιστεκόμαστε με κάθε μέσο» άρθρο 120 του Συντάγματος

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου