Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

Συμφωνία Παπανδρέου - Σαμαρά για νέα κυβέρνηση - Στις 19 Φεβρουαρίου εκλογές


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί άμεσα νέα κυβέρνηση, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές μετά την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου. Για την υλοποιήση αυτών των αποφάσεων θα συγκροτηθεί άμεσα κοινή επιτροπή και από τις δύο πλευρές.
Σήμερα θα υπάρξει νέα επικοινωνία Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να συμφωνηθεί το πρόσωπο που θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης.

Για αύριο είχε αρχικώς προγραμματιστεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η οποία τελικά ματαιώθηκε μετά την απόφαση της γγ του ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ να μην μετέχουν σε αυτή.

Με μία πρώτη ανάγνωση εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι στην ανακοίνωση της Προεδρίας υπάρχει συγκερασμός και των δύο απόψεων κι αυτό γιατί υπάρχει αναφορά και στη διεξαγωγή εκλογών ( μάλλον στις 19 Φεβρουαρίου ) αλλά και στην υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.

Η συνάντηση Παπανδρέου - Σαμαρά ενώπιον του Κάρολου Παπούλια άρχισε στις 20:33 χωρίς δήλωση ενώπιον του Τύπου και ολοκληρώθηκε στις 21:45. Στην αίθουσα, εκτός από τους τρεις αξιωματούχους βρίσκονταν μόνο δύο πρακτικογράφοι.

Πρώτος από τους πολιτικούς αρχηγούς έφτασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς συνοδευόμενος από τους Γ.Μιχελάκη και Κ.Αρβανιτόπουλο και ακολούθησε ο πρωθυπουργός, ο οποίος βρισκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου συνοδευόμενος από τους Νίκο Αθανασάκη, Ηλία Μόσιαλο και Ν.Ζιώγα.

Η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί μια νέα κυβέρνηση με στόχο να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές μετά την υλοποίηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου. Για τον προσδιορισμό των υποχρεώσεων που απορρέουν για την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και το χρονικό πλαίσιο που απαιτείται θα γίνει άμεσα συνάντηση εκπροσώπων των δυο πλευρών. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης. Αύριο θα υπάρξει νέα επικοινωνία του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού και της νέας κυβέρνησης. Αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων»

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου