Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Δήλωση του Κώστα Τσουρβάκα υποψηφίου με την Ν.Δ. για τις εκλογές


"Η μόνη δέσμευση που μπορώ να αναλάβω απέναντί σας είναι η αλλαγή νοοτροπίας και μια διαφορετική εκπροσώπηση"






Ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια στον αστερισμό των επαγγελματιών της πολιτικής που οδήγησαν την Ελλάδα από αδιέξοδο σε αδιέξοδο.


Η Ελλάδα, περνάει σε νέα εποχή, με παλιά χρέη, υποχρεώσεις και αμαρτίες στην πλάτη, υπό ξένη επιτήρηση, με το λαό κουρασμένο, ανήσυχο και στερημένο οικονομικά. 

Σήμερα, η στέρηση, η φτώχια, το φάσμα της πείνας, η έλλειψη ηθικής και αξιοκρατίας, το αίσθημα της αδικίας και της ήττας που βιώνουμε, σε κάθε επίπεδο, δύσκολα συμβιβάζονται με τη νηφαλιότητα, την ψύχραιμη αξιολόγηση και την ορθή απόφαση που είναι απαραίτητη περισσότερο από ποτέ προκειμένου κάτι να αλλάξει…

Κι όμως κάτι πρέπει να αλλάξει.

Οφείλουμε, να συγκρουστούμε με αποτυχημένες αρχές και ιδεολογίες, νοοτροπίες και πολιτικές που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση, με πρόσωπα και πρακτικές που υπονόμευσαν το μέλλον μας.
Το δικό μας και των παιδιών μας.
Οφείλουμε να καταλάβουμε ότι όλα τα λάθη δεν έγιναν από τους άλλους.
Να γίνουμε επιτέλους πραγματιστές, όλοι μας, προσηλωμένοι στην ωμή αλήθεια και όχι στη δημαγωγία.

    Στις ανέφικτες προσδοκίες ότι ο πλούτος έρχεται με ένα κόλπο και το μεροκάματο με μια μαχητική διαδήλωση, η οικονομική πραγματικότητα επιβάλλει να συνεννοηθούμε και να προσπαθήσουμε, να αντιμετωπίσουμε με εφικτές λύσεις τα προβλήματα της ανταγωνιστικότητας, της ανεργίας, της φτώχειας, της ρευστότητας στην αγορά, της επενδυτικής καθίζησης.
Αντί της μαχητικής διεκδίκησης του δίκιου των «αδιόριστων» στο δημόσιο και της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας, η οικονομική πραγματικότητα επιβάλλει να συνεννοηθούμε σε θεσμικές δικλείδες ασφαλείας που δεν επιτρέπουν την ανισότητα, τη φαυλότητα, την αναξιοκρατία, την ανικανότητα, τη διαφθορά.

Αποφάσισα, σε μια δύσκολη συγκυρία για την πολιτική και τη χώρα μας να ασχοληθώ με τα κοινά, μετά από μια 25ετή επαγγελματική σταδιοδρομία.

Πίστευα πάντα, ότι η επαγγελματική καταξίωση είναι προϋπόθεση επιτυχούς ενασχόλησης με τα κοινά.

Χωρίς να αγνοώ ότι στην εποχή μας, στην πολιτική από τους ψηφοφόρους επιβραβεύεται η αναγνωρισιμότητα και τα «βαριά» πολιτικά ονόματα, η σημερινή τραγική πραγματικότητα, που όλοι μας βιώνουμε, απέδειξε ότι μόνο αυτά δεν αποτελούν εχέγγυο και εγγύηση πολιτικής και κυβερνητικής επιτυχίας για κανένα κόμμα, αν δεν συνοδεύονται από ποιοτικό περιεχόμενο.

Δεν είχα την τύχη να διαθέτω ούτε «βαρύ» πολιτικό όνομα, ούτε επεδίωξα ως στάση ζωής, την αναγνωρισιμότητα, μέσα από την πρόκληση τις κοσμικές εμφανίσεις και την αφ’ υψηλού θεώρηση των προβλημάτων που ο καθένας αντιμετωπίζει στην οικογένειά του, στο σπίτι του, στη ζωή του.

Είχα όμως την τύχη, μέσα από την επαγγελματική μου δραστηριότητα, να γνωρίσω από πρώτο χέρι, την πραγματική Ελληνική οικονομία. ‘Όχι αυτή που παρουσιάζεται, σε προγράμματα και κυβερνητικές διακηρύξεις, ωραιοποιημένη, αλλά αυτή την οποία βιώνουν καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενοι, βιοτέχνες, ιδιωτικοί υπάλληλοι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, αγρότες και κτηνοτρόφοι, που αγωνίζονται σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο αύριο γι’ αυτούς και τα παιδιά τους.

Οι εμπειρίες και τα βιώματα που αποκόμισα από την τριβή μου αυτή, αποτελούν το σημαντικότερο εφόδιο στην αφετηρία της πολιτικής μου διαδρομής.
   
    Με αυτές τις εμπειρίες και τα βιώματα αυτά οφείλουμε στις εκλογές που έρχονται να μπολιάσουμε το Κοινοβούλιο που θα προκύψει.

Οφείλουμε να μπολιάσουμε τη Βουλή με την κοινωνία.
Εκλέγουμε να μας εκπροσωπήσουν στη Βουλή,  ανθρώπους που αναζήτησαν και πέτυχαν την καταξίωση στην κοινωνία, μέσα από το επάγγελμά τους και όχι την καταξίωση, την επαγγελματική τους αποκατάσταση και το βιοπορισμό τους μέσα από την πολιτική.

ΑΛΛΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ – ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ

Για αυτό ζητώ την ψήφο σας και είναι η μόνη δέσμευση που μπορώ να αναλάβω απέναντί σας.

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου