Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Έκθεση Ζωγραφικής της Μαρίας Ζιάκα στα Τρίκαλα


Για δεύτερη εβδομάδα συνεχίζεται με επιτυχία η Έκθεση Ζωγραφικής  της Φιλολόγου και ερασιτέχνη ζωγράφου Μαρίας Ζιάκα στο Μύλο του Ματσόπουλου. 








Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων  και κατά πάσαν πιθανότητα η διάρκειά της θα παραταθεί και πέραν της 8ης Απριλίου που ήταν η αρχική ημερομηνία λήξης.

Η Μαρία Ζιάκα, συνταξιούχος Φιλόλογος και μέλος του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων, είναι αυτοδίδακτη στη ζωγραφική και ασχολείται πάρα πολλά χρόνια ερασιτεχνικά. Αυτή είναι η πρώτη της ατομική έκθεση. Σ’ αυτήν γίνεται μια αναδρομή σε όλη την πορεία της στην καλλιτεχνική αναζήτηση.

 Η ποικιλία των θεμάτων, των τεχνικών και των χρωμάτων κερδίζει τους επισκέπτες της έκθεσης. Κυριαρχεί η ανθρώπινη μορφή όχι μόνο στις προσωπογραφίες, αλλά και στα τοπία. Ξεχωριστή κατηγορία αποτελούν μια σειρά έργων που αποδίδει ζωγραφικά παλιές οικογενειακές φωτογραφίες καθώς κι ένα αφιέρωμα στην Εκπαίδευση με θέματα από τα Σχολεία της μεταπολεμικής Ελλάδας.



Την Τρίτη ξεναγήθηκαν στο χώρο του Μύλου και επισκέφτηκαν την έκθεση μαθητές του 1ου Γυμνασίου Τρικάλων με τις καθηγήτριές τους και την Πέμπτη το 3ο Γυμνάσιο. Αναμένεται η επίσκεψη και άλλων Σχολείων της πόλης .
Όπως είναι ήδη γνωστό η έκθεση  είναι ανοιχτή καθημερινά το πρωί από 10-14 και το απόγευμα από 18-21.30’.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου