Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Χρήματα μόνο για δύο οδικά έργα από την περιφέρεια στο Δήμο Τρικκαίων

Κατόπιν αιτήματος της δημοτικής αρχής για ζημιές που σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο του νομού από το κλείσιμο των Τεμπών



Δύο μόνο οδικά έργα θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας για να γίνουν εργασίες συντήρησης σε οδικά τμήματα του νομού Τρικάλων, τα οποία υπέστησαν ζημιές τη χειμερινή περίοδο από το μεγάλο όγκο κυκλοφορίας των οχημάτων που δέχθηκε λόγω του κλεισίματος των Τεμπών.

Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων είχαν αποστείλει σχετικό ενημερωτικό έγγραφο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από την οποία ζητούσαν να εξασφαλιστεί κάποια πίστωση για να γίνουν εργασίες συντήρησης σε διάφορα σημεία περιμετρικά της πόλης των Τρικάλων, όπως: από τον κόμβο Δέλτα Καλαμπάκας ως τη συμβολή προς Σωτήρα, στη διασταύρωση των Σεισμοπλήκτων, στη συμβολή προς το συνοικισμό ΤΡΙΚΚΗ, στο Δέλτα Λαρίσης στην είσοδο προς Τρίκαλα, στο κόμβο του Ριζαριού, κ.ο.κ.

Καλύπτει μόνο δυο έργα

Τελικώς η διεύθυνση έλεγχου συντήρησης έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε απαντητική της επιστολή προς το Δήμο Τρικκαίων, έκανε γνωστό ότι θα διαθέσει χρήματα για να γίνουν εργασίες βελτίωσης οδικών έργων μόνο σε δύο περιπτώσεις: για την εθνική οδό Τρικάλων-Ιωαννίνων, από το Δέλτα Καλαμπάκας ως τη διασταύρωση με τη Ράξα μια λωρίδα δεξιά ανά κατεύθυνση, που χρειάζεται φρεζάρισμα και ασφαλτόστρωση.

Η δεύτερη εργολαβία που θα χρηματοδοτήσει είναι για τον κόμβο Κεφαλόβρυσου, που χρειάζεται φρεζάρισμα και νέα ασφαλτόστρωση.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Ταμήλο για τα υπόλοιπα οδικά τμήματα που μπορεί να υπήρξαν ζημιές από την κίνηση των τελευταίων μηνών η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν προτίθεται να καλύψει κανένα έξοδο, πετώντας το "μπαλάκι" στο Δήμο.

Φυσικά η δημοτική αρχή από την πλευρά της δεν προτίθεται να αναλάβει κάτι τέτοιο και μάλιστα σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή για εκείνη.

Έπονται νέες ασφαλτοστρώσεις εντός της πόλης

Πέραν όμως αυτών των εργολαβιών, η δημοτική αρχή του Δήμου Τρικκαίων έχει σε εκκρεμότητα και έργα ασφαλτόστρωσης που πρέπει να γίνουν μέσα στην πόλη των Τρικάλων.

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος κ. Ταμήλος μια εργολαβία που θα γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα είναι η ασφαλτόστρωση της Γαριβάλδη, στην οποία πρέπει πρώτα να τελειώσουν οι εργασίες εγκατάστασης του φυσικού αερίου και μετά να δουλέψουν τα συνεργεία για τη νέα ασφαλτόστρωση.

«Τελειώνοντας τα συνεργεία φυσικού αερίου στη Συγγρού, σ' ένα κομμάτι που έμεινε στη Βούλγαρη, θα δουλέψουν στη συνέχεια στην Γαριβάλδη, η οποία και θα ασφαλτοστρωθεί», εξήγησε ο κ. Ταμήλος.

Της Ευαγγελίας Σωτηρίου


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου