Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Διαλύονται οριστικά οι A-ha 25 χρόνια μετά το ξεκίνημά τους.

Τη διάλυσή τους ανακοίνωσαν πρόσφατα οι συντελεστές του αγαπημένου συγκροτήματος A-ha, μετά από 25 χρόνια παρουσίας στο μουσικό προσκήνιο.




Το συγκρότημα από τη Νορβηγία έγινε γνωστό από τη μεγάλη επιτυχία «Take On Me» το 1985, το εξαιρετικό video clip του οποίου έχει ανακηρυχθεί ως το τρίτο καλύτερο στην ιστορία του είδους. Αυτή την περίοδο βρίσκονται σε περιοδεία με τίτλο «Ending On A High Note» η οποία θα καταλήξει στην πατρίδα τους το Δεκέμβριο του 2010.

Μια από τις κορυφαίες στιγμές της περιοδείας θα είναι στο Royal Albert Hall του Λονδίνου στις 8 Οκτωβρίου. Όπως δήλωσε ο Magne Furuholmen των A-ha, πάντα ένιωθαν ιδιαίτερα στο χώρο αυτό, θεωρώντας τον έναν από τους καλύτερους χώρους να παίζεις στον κόσμο.

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι στην συγκεκριμένη συναυλία το συγκρότημα θα παίξει ζωντανά ολόκληρο το πρώτο τους album «Hunting High And Low» για το κοινό τους. Για αυτή την ιδέα ο Furuholmen δήλωσε ότι “θα είναι μια πολύ συγκινητική στιγμή για μας, να παίξουμε ολόκληρο το πρώτο μας album τώρα που βρισκόμαστε στο τέλος της καριέρας μας”.

Μετά από μια (προσωρινή) διακοπή το 1990 το συγκρότημα ξαναενώθηκε το 1998 μετά από πρόσκληση για να εμφανιστούν στην συναυλία για την απονομή του βραβείου Nobel Ειρήνης εκείνης της χρονιάς. Το τελευταίο τους album με τίτλο «Foot Of The Mountain» που κυκλοφόρησε το 2009 έφτασε μέχρι το νο.5 στο Βρετανικό chart.








Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου