Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Παρουσίαση στα Τρίκαλα του βιβλίου του Χρήστου Τερζίδη "ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ"


Σας προσκαλούν Το βιβλιοπωλείο ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ και οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ την Πέμπτη,27 Μαϊου 2010 και ώρα 9μ.μ. στο Αrt cafe "Σουϊτα"(Στρ.Σαράφη 18,Τρίκαλα).



Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Μπάμπης Τσιρογιάννης,δικηγόρος,Φώτης Πάλλας, καθηγητής.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά ο Παναγιώτης Μαγκλάρας (πιάνο-τραγούδι)η Λιάνα Μήνια (φλάουτο-τραγούδι),και ο Φώτης Πάλλας (τραγούδι).


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Υστερα από χρόνια παραμονής του στην Αθήνα,ο Κωστής,ένας επιτυχημένος συγγραφέας σε δημιουργικό αδιέξοδο,επιστρέφει στη γενέτειρα του Θεσσαλονίκη.Αντιμέτωπος μ' ένα γάμο που καταρέει,με σχέσεις που φθίνουν και με το προσωπικό του τέλμα,ζωντανεύει αναμνήσεις απο έρωτες,παρέες,στέκια και τραγούδια.



Αυτό που αντικρίζει είναι μια πόλη-φάντασμα του παλιού της εαυτού,παραδομένη στο νεοσυντηρητισμό,στον εθνικισμό και σ'ένα παρακράτος που οργιάζει συγκαλυμμένο πίσω απο τους θεσμούς.Η ερωτική γνωριμία του με μια Ρωσίδα πόρνη (λαθρομετανάστρια στη χώρα)θα δώσει κάποιο νόημα στην περιπλάνησή του.

Ανήμερα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου,συμπαρασύρεται απο την πορεία των αντιεξουσιαστών και βρίσκεται "τυχαία" αντιμέτωπος με μια ομάδα "αγανακτισμένων πολιτών".Η εκπυρσοκρότηση ενός όπλου θα αλλάξει τη ζωή του με δραματικό τρόπο...

Ένα πολιτικό-κοινωνικό "ρόκ" θρίλερ για το νεοσυντηρητισμό ,το ρατσισμό και το σύγχρονο δουλεμπόριο,για τα όρια μεταξύ αγωνιστικής δράσης και τρομοκρατίας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΕΡΖΙΔΗΣ
Ο Χρήστος Τερζίδης γεννήθηκε στην Κολωνία της τότε Δυτικής Γερμανίας,μεγάλωσε όμως στη Θεσσαλονίκη.Στα τέλη της δεκαετίας του '80 ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο και τη μουσική δημοσιογραφία σε μικρά έντυπα.Το 1991 προχώρησε στην έκδοση του In Rock,της πρώτης μηνιαίας επιθεώρησης της ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής .

Το In Rock ήταν μία από τις πιο σημαντικές εκδόσεις στον ανεξάρτητο τύπο,καθώς υπήρξε ένα απο τα πρώτα free press έντυπα στην Ελλάδα(μετά τον ιστορικό εξώστη και το fix Care),το πρώτο έντυπο που διανεμήθηκε δωρεάν σε πανελλαδικό επίπεδο και το πρώτο μουσικό free press έντυπο.Στα τέλη του 2003 προχώρησε στην έκδοση του Hood,με κύριο αντικείμενο την ελληνική χιπ χοπ σκηνή.

Διέκοψε την έκδοση και των δύο εντύπων στα τέλη του 2005.Το 2003 εξέδωσε με επιτυχία απο τις εκδόσεις ΟΞΥ το πρώτο του βιβλίο,"Το Hip Hop Δεν Σταματά-Hip Hop Don't stop.To βιβλίο ,στηριγμένο στις συνεντεύξεις των μεγαλύτερων ελληνικών χιπ χοπ σχημάτων ,με μυθιστορηματική γραφή περιγράφει τη γέννηση και την πορεία της ελληνικής χιπ χοπ σκηνης και κουλτούρας.Ασχολήθηκε ενεργά με τη διοργάνωση συναυλιών και το μανατζμεντ μουσικών καλλιτεχνών.Εχει δουλέψει σε μεγάλες τηλεοπτικές παραγωγές εντός και εκτός Ελλάδας.Απο το 2003 ασχολείται αποκλειστικά με τις δραστηριότητες των Goin'Through και των καλλιτεχνών που ανήκουν στο ίδιο δισκογραφικό LABEL.Zεί στην Αθήνα.

Η "ΜΑΡΙΝΑ"
του ΒΑIOY ΦΑΣΟΥΛΑ

"Η ΜΑΡΙΝΑ" το νέο βιβλίο του συμπολίτη συγγραφέα Βαϊου Φασούλα θα γίνει παρουσίαση στις 8 Ιουνίου στις 9μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Τρικκαίων.Την εκδήλωση διοργανώνει το βιβλιοπωλείο ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ και οι εκδόσεις ΖΗΤΗ.θα μιλήσουν για το βιβλίο οι:Νώε Παρλαβάντζας δημοσιογράφος ΕΡΑ Φωνή της Ελλάδας,Ελένη Σαββίδου υπευθυνη δημοσίων σχέσεων Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιωτών.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου