Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Δωρεάν internet για τους πολίτες και στην Πύλη Τρικάλων

Το θέμα συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Ε.Π. «Κοινωνία της Πληροφορίας» υλοποιήθηκε το έργο με τίτλο «Ανάπτυξη Ευρυζωνικού Δικτύου»



Ομόφωνα αποδεκτή έγινε από το δημοτικό συμβούλιο Πύλης η πρόταση για την εγκατάσταση ασύρματου δικτύου στο δήμο.

Το Σώμα συνεδρίασε προχθές βράδυ με τα μέλη του συμβουλίου να ασχολούνται με δεκαεννιά (19) θέματα που είχαν τεθεί στην ατζέντα της ημερήσιας διάταξης.
Αναφορικά με το προαναφερόμενο θέμα στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Ε.Π. «Κοινωνία της Πληροφορίας» υλοποιήθηκε το έργο με τίτλο «Ανάπτυξη Ευρυζωνικού Δικτύου» τοπικής πρόσβασης της ΤΕΔΚ Τρικάλων.

Για την υλοποίηση του έργου η e-Trikala Α.Ε. είχε την εποπτεία του έργου και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην οριστικοποίηση των σημείων τοποθέτησης των κόμβων με επιτόπιες αυτοψίες και ελέγχους που πραγματοποίησαν τα στελέχη της.

Η e-Trikala Α.Ε. κατάθεσε στον δήμο Πύλης μελέτη υπογεγραμμένη από τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Οδυσσέα Ράπτη και τον υπεύθυνο διαχείρισης Ψηφιακών Συστημάτων κ. Βάλλα Γιώργο με σκοπό να δοθεί ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο και στους πολίτες μας.

Μετά από ενδελεχή έλεγχο στον δήμο ως χώροι επιλέχθηκαν η ΔΕΚΑΔΗΠ, η Πυροσβεστική, η Εκκλησία και το λύκειο Πύλης.

Τα ασύρματα δίκτυα τύπου Wifi έχουν το πλεονέκτημα ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τους κόμβους ( κεραίες διασποράς, επικοινωνίας, κόμβων κ.λ.π.) δεν δημιουργούν καμία απολύτως παρενέργεια στον ανθρώπινο οργανισμό.
Το συνολικό κόστος προμήθειας και εγκατάστασης του εξοπλισμού ανέρχεται στο ύψος των 5.930 ευρώ πλέον Φ.Π.Α.


Κατασκηνωτικό πρόγραμμα για παιδιά

Ομοφωνία επικράτησε στο δημοτικό συμβούλιο και για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα για παιδιά για το 2010.

Στο πλαίσιο άσκησης πολιτικής κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, ο δήμος – όπως κάθε χρόνο - προτίθεται να εντάξει σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα διακοπών παιδιά δημοτών μας, από ηλικίας 7 έως 16 ετών, τα οποία δεν έχουν δικαίωμα δωρεάν κατασκήνωσης, στοχεύοντας στην υποστήριξη και την κοινωνική φροντίδα της παιδικής ηλικίας, η οποία είναι το μέλλον του τόπου.


Ο δήμος ήρθε σε επαφή με επιχειρήσεις και έχει στη διάθεσή του την καλύτερη οικονομική και ουσιαστική προσφορά της αθλητικής κατασκήνωσης «ΣΚΟΥΡΑ Α.Ε.», η οποία βρίσκεται σε μία πευκόφυτη έκταση 120 στρεμμάτων στις Νέες Φώκιες Χαλκιδικής, στο πρώτο πόδι, 75 χλμ. από την Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δώδεκα ημέρες φιλοξενίας, την μεταφορά των παιδιών από την Πύλη στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης, πλήρη διατροφή, 24ωρη ιατρική φροντίδα, ασφάλιση σε ασφαλιστική εταιρία.
Για την επιλογή των παιδιών θα ληφθούν υπόψη παράγοντες κοινωνικής προστασίας, όπως το οικογενειακό εισόδημα κ.λ.π.




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου