Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Το ΠΑΜΕ για την υγεία

Τα μέτρα που προωθούνται για την υγεία, στο σχέδιο νόμου για την ασφάλιση, αποτελούν ανατροπή του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα είχε απομείνει στον τομέα αυτό, μέχρι σήμερα.



Οι μονάδες υγείας των ασφαλιστικών ταμείων, μαζί με αυτές του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, θα λειτουργούν σαν επιχειρήσεις, που θα πουλάνε τις υπηρεσίες στα Ασφαλιστικά Ταμεία, τα οποία θα καλύπτουν ένα μικρό μέρος των δαπανών.

Οι εργαζόμενοι, η λαϊκή οικογένεια θα αναγκάζεται να βάζει ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, να αγοράζει τις αναγκαίες υπηρεσίες υγείας, είτε μέσα από τα Επαγγελματικά Ταμεία και την αυτασφάλιση στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, είτε απ’ ευθείας με ζεστό χρήμα.

Το κράτος περιορίζει δραστικά τη συμμετοχή του σε ένα «βασικό πακέτο παροχών», όπως κάνει και με την προνοιακή σύνταξη και από κει και πέρα θα είναι στην ευθύνη του κάθε εργαζόμενου να αγοράζει υπηρεσίες υγείας, σύμφωνα με την οικονομική δυνατότητα.

Κι’ όλα αυτά τη στιγμή που ο παραγόμενος πλούτος επιτρέπει και οι ασθενείς να έχουν δωρεάν υγεία, και οι γιατροί να εργαζόμαστε όχι τα σημερινά μεσαιωνικά ωράρια εργασίας, αλλά μία εφημερία την εβδομάδα, σταθερό 6ωρο-5νθήμερο-30ωρο, να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονται με ευέλικτες σχέσεις εργασίας μέσα στα Νοσοκομεία,(stagy- σε εργολάβους), χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να μην υπάρχει ούτε ένας άνεργος Γιατρός, Νοσηλευτής.


 Δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμα μας σε αξιοπρεπή εργασία με αμοιβή σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας.


 Δεν αποδεχόμαστε τις συνθήκες «γαλέρας» που έχουν επιβάλλει οι πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στα νοσοκομεία.
 Είμαστε εργαζόμενοι και όχι σκλάβοι.
 Δεν δεχόμαστε την απλήρωτη δουλειά.
 Δεν δεχόμαστε το σημερινό άθλιο καθεστώς των εφημεριών.
 Να καταργηθεί κάθε εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα και των φαρμακευτικών εταιρειών στην εκπαίδευση και επιμόρφωση των γιατρών.
 Δεν δεχόμαστε να λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
 Πλήρη χρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες. Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία και την πρόνοια. Ν’ αυξηθούν οι δαπάνες για τη μισθοδοσία των γιατρών.
 Δημιουργία κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής και διάθεσης φαρμάκου και βιοιατρικής τεχνολογίας


Αποκλειστικά Δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας με έμφαση στη πρόληψη και στη Π.Φ.Υ. με πυρήνα το Δημόσιο Δωρεάν Κέντρο Υγείας αστικού και αγροτικού τύπου, τα παραρτήματά του και τις κινητές μονάδες του, που αναπτύσσεται σε κάθε πόλη και δήμο, με κριτήρια πληθυσμιακά, επιδημιολογικά κ.ά., σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες. Έτσι θα ανακουφιστούν και τα νοσοκομεία κατά τη διάρκεια της εφημερίας.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ. Καμία θυσία στο όνομα της κρίσης.
Την κρίση να τη πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν. Το μεγάλο κεφάλαιο.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου