Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Άνετα πέρασε ο Γιώργος Αλκαίος στον Τελικό της Eurovision (video).


Η εμφάνιση του Γιώργου Αλκαίου στη σκηνή του Telenor Arena στο Όσλο ήταν γεμάτη αυτοπεποίθηση, ενώ δεν έγιναν ιδιαίτερα λάθη στην εκτέλεση.



Οι τελειομανείς γκρινιάζουν για το ότι ο σκηνοθέτης «έχασε» το κομμάτι της χορογραφίας με τα φωτισμένα τύμπανα… αλλά ας αυτό ίσως αποδειχθεί υπέρ μας ενόψει του τελικού. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές η δεκάδα των χωρών που πέρασαν ανακοινώθηκε με τυχαία σειρά και τέταρτο βγήκε το όνομα της Ελλάδας. Ας δούμε το απόσπασμα από την εμφάνιση του Γιώργου Αλκαίου (and friends) στον πρώτο ημιτελικό της 55ης Eurovision...


Η μετάδοση από τη ΝΕΤ είχε τη Ρίκα Βαγιάννη στην παρουσίαση, η οποία δεν μετέβη τελικά στο Όσλο στο πλαίσιο του γενναίου περιορισμού των εξόδων της Ελληνικής αποστολής. Ο σχολιασμός έγινε από το studio της Αθήνας και η έμπειρη δημοσιογράφος έδειξε καλά προετοιμασμένη, ετοιμόλογη, αλλά παρόλα αυτά δεν γλίτωσε μερικά λαθάκια.





Σε ότι αφορά την παραγωγή του show στη Νορβηγία, ήταν εμφανής η κατεύθυνση των διοργανωτών για μια λιτή τελετή (μειώνοντας τον προϋπολογισμό από τα 32 εκ. Ευρώ που κόστισε πέρσι σε λιγότερο από 25 εκ. Ευρώ). Παρόλα αυτά αξίζει να σημειώσουμε τα εξαιρετικά γραφικά για την παρουσίαση κάθε χώρας, πάνω από τα κεφάλια των Θεατών.

Από τον πρώτο ημιτελικό, μαζί με την Ελλάδα περνάνε στον τελικό και οι: Μολδαβία, Ρωσία, Σερβία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Βέλγιο, Αλβανία, Πορτογαλία, Λευκορωσία και Ισλανδία. Εκτός έμειναν οι: Εσθονία, Σλοβακία, Φινλανδία, Λετονία, Πολωνία, Μάλτα και η Π.Γ.Δ.Μ.

Στη φετινή 55η διοργάνωση του μουσικού διαγωνισμού της Eurovision οι 39 συμμετέχουσες χώρες διαγωνίστηκαν σε δύο ημιτελικούς, (25 και 27 Μαΐου). Είκοσι από αυτές θα προκριθούν στον τελικό στις 29 Μαΐου. Σε αυτές θα προστεθεί η διοργανώτρια Νορβηγία και η τετράδα των “Big Four” (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία). Φέτος για πρώτη φορά από το 1999, τον Διαγωνισμό παρουσίασαν όχι δύο αλλά τρία πρόσωπα. Πρόκειται για τους Erik Solbakken και την Haddy Jatou N?Jie, που ανέλαβαν κυρίως το green room, ενώ την ψηφοφορία παρουσίασε η Nadia Hasnaoui.

Ραντεβού με το Γιώργο Αλκαίο, τους Friends και το «Όπα» το Σάββατο 29 Μαΐου 2010, στον τελικό της 55ης Eurovision, στη σκηνή του Telenor Arena του Όσλο.




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου