Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Ζημιές σε καλλιέργειες του ν. Τρικάλων

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων ανακοινώνεται ότι από την ανεμοθύελλα που επικράτησε στο νομό Τρικάλων στις 15 και 16 Μαΐου 2010 προκλήθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες και κατασκευές και συγκεκριμένα:



- Σε τολ θερμοκηπίων με κηπευτικά όπου καταστράφηκε μεγάλο μέρος του πλαστικού κάλυψης καθώς παρατηρήθηκαν και ζημιές μηχανικής φύσεως στις καλλιέργειες που υπήρχαν σε αυτά.
- Ζημιές σε δενδρώδεις καλλιέργειες (κερασιές, ακτινιδιές, αχλαδιές, μηλιές κλπ.).
- Ζημιές υπάρχουν και σε αροτριαίες καλλιέργειες κυρίως σε νεαρές βαμβακοφυτείες.
- Παρακαλούνται οι παραγωγοί να παρακολουθήσουν την εξέλιξη των καλλιεργειών τους τις επόμενες ημέρες και μέσω των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ να προβούν σε δηλώσεις ζημιών.


Ακόμη οι παραγωγοί που διαπιστώνουν ζημιές κυρίως σε αμπέλια, συνίσταται να προβούν άμεσα σε ψεκασμό με ένα κατάλληλο οργανικό ή χαλκούχο μυκητοκτόνο σκεύασμα για επούλωση των πληγών και τον περιορισμό μετάδοσης διαφόρων μυκητολογικών και βακτηριολογικών ασθενειών που αναπτύσσονται μετά από τραυματισμούς.

Τέλος για τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν πρέπει να τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες χρήσης τους που αναφέρονται στην ετικέτα του σκευάσματος καθώς και το όριο ασφαλείας που μεσολαβεί μέχρι τη συγκομιδή των προϊόντων.




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου