Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Σωτήρης Καλαντζής: «Θα νικήσει ο ΑΟΤ στο μπαράζ…»


Στον «Ζυγό» μίλησε χθες ο Σωτήρης Καλαντζής, ο μεγάλος πρωταγωνιστής στα δύο μπαράζ που έχει δώσει μέχρι τώρα ο ΑΟΤ.



Το 1964 στην Λαμία είχε σημειώσει δύο γκολ στο 3-2 επί του Ολυμπιακού Βόλου και το 1971 στην ίδια πόλη με δικό του γκολ ο ΑΟΤ είχε νικήσει τον Πανελευσινιακό.

Ποια ήταν η συμβουλή του στους παίκτες των Τρικάλων; «Να παίξουν πειθαρχημένα και να υπακούσουν τις εντολές του προπονητή τους. Είναι καλύτεροι και θα κερδίσουν…»

Για τα παιχνίδια εκείνα θυμάται: «Η ομάδα είχε πάθος και αποφασιστικότητα αλλά και την στήριξη των Τρικαλινών φιλάθλων. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα δύο μπαράζ στην Λαμία. Είχε ερημώσει όλη η πόλη αφού με κάθε μέσο είχαν βρεθεί χιλιάδες άνθρωποι στο παιχνίδι».

Ο Σωτήρης Καλαντζής θυμάται όμως με ιδιαίτερη νοσταλγία τα παιχνίδια του 1964: «Κερδίσαμε τον Ολυμπιακό Βόλου και μας περίμεναν χιλιάδες άνθρωποι στα Τρίκαλα.

Κάποια στιγμή νομίσαμε ότι θα αναποδογυρίσουν το πούλμαν από την χαρά τους. Μετά την νίκη εκείνη πήγαμε στα παιχνίδια διαβάθμισης με Παναχαϊκη, Προοδευτική και Φίλιππο Καβάλας και με σπουδαίες εμφανίσεις ανεβήκαμε στην Α’ Εθνική.

Αν και έπαιξα πολλά χρόνια μετέπειτα στην Α΄ Εθνική αυτά τα παιχνίδια τα θεωρώ ως τα κορυφαία της καριέρας μου» είπε χαρακτηριστικά.


Sportrikala



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου