Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας ο Ηλίας Βλαχογιάννης


Διαφώνησε επί της διαδικασίας και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον αποκλεισμό των αιρετών καθώς δεν τους δόθηκε ο λόγος.



Αποχώρησε από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007 – 2013» που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης διαφωνώντας επί της διαδικασίας και εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τον αποκλεισμό των αιρετών καθώς δεν τους δόθηκε ο λόγος.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του γενικού γραμματέα Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας Γιώργου Πετράκου. Μετά την τοποθέτηση του κ. Πετράκου και των γενικών γραμματέων των Περιφερειών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου και των Επιτροπών των Διαχειριστικών Αρχών, ο γενικός γραμματέας Επενδύσεων αποχώρησε επικαλούμενος ανειλημμένες υποχρεώσεις.


Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια των αιρετών, ενώ ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης αποχώρησε από τη συνεδρίαση θεωρώντας την εξέλιξή της προσβολή προς τους αιρετούς.

«Πρέπει να ακουστούν οι φωνές των τοπικών κοινωνιών» σ’ αυτές τις συσκέψεις τόνισε ο κ. Βλαχογιάννης επισημαίνοντας πως η σύσκεψη ήταν προγραμματισμένη εδώ και μήνες και εκτός από την απουσία του αρμόδιου υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σταύρου Αρναουτάκη, απεχώρησε και ο γενικός γραμματέας που εστάλη στη συνεδρίαση χωρίς να ακούσει τους αιρετούς των τριών Περιφερειών.


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου