Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Εκδήλωση για την «Πράσινη Επιχείρηση 2010» στο Επιμελητήριο Τρικάλων


Αναλύθηκε το πρόγραμμα που προκηρύχθηκε από το υπουργείο Οικονομίας – Οι δυνατότητες που παρέχονται στους Τρικαλινούς επιχειρηματίες



Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση για το πρόγραμμα «Πράσινη Επιχείρηση 2010» που προκήρυξε το υπουργείο Οικονομίας, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Επιμελητήριο.

Ειδικότερα, το Επιμελητήριο Τρικάλων και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Διαχειρίσεως Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (Α.Ε.Δ.Ε.Π.) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, Εταίρος του Ενδιάμεσου Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα, 2007 - 2013» Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε. και αρμόδια για τη Θεσσαλία, ήταν οι συνδιοργανωτές ενημερωτικής εκδήλωσης για τη παρουσίαση του Προγράμματος «Πράσινη Επιχείρηση 2010», το οποίο προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ ΙΙ 2007-2013.

Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν στελέχη της ΑΕΔΕΠ.

Πιο συγκεκριμένα μίλησαν οι κύριοι Παναγιώτης Βενετσάνος, υπεύθυνος προβολής και δημοσιότητας της ΑΕΔΕΠ και η κυρία Χαρά Γεροδήμου, υπεύθυνη προγράμματος «Πράσινη Επιχείρηση 2010».

Όπως, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τo πρόγραμμα έχει κεντρικό στόχο την ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στη λειτουργία της παραγωγικής διαδικασίας και την εν γένει παραγωγική αλυσίδα και ενισχύει μεταποιητικές επιχειρήσεις με τρεις κλεισμένες 12μηνες διαχειριστικές χρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε κλάδους με κωδικούς Κ.Α.Δ. 2008: 10-33 (με περιορισμούς στο τομέα των τροφίμων και ποτών) και επιχειρήσεις του τομέα υπηρεσιών με κωδικό Κ.Α.Δ. 2008: 82.92 (δραστηριότητες συσκευασίας) και 96.01 (πλύσιμο και στεγνό καθάρισμα κλωστοϋφαντουργικών και γούνινων προϊόντων).

Επίσης, τονίστηκε ότι οι παραπάνω επιχειρηματικές δραστηριότητες ενισχύονται για ενέργειες στη Διαχείριση/ανακύκλωση/διάθεση αποβλήτων, Παρακολούθηση εκπομπών ρύπων, Ανάπτυξη «πράσινων» προϊόντων και διαδικασιών, Ανάκτηση/εξοικονόμηση ενέργειας και ύδατος, Ενσωμάτωση προτύπων, Ανάπτυξη υποδομών και βελτίωση παραγωγικής διαδικασίας για τους σκοπούς του Προγράμματος και Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Τους δύο κεντρικούς ομιλητές, εκ μέρους της διοικούσας επιτροπής, προλόγισε ο οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου κ. Δημήτρης Τσόλας.

Να σημειωθεί πως ο συνολικός προϋπολογισμός της δημόσιας δαπάνης του προγράμματος ανέρχεται σε 30 εκ. € και χρηματοδοτούνται έργα συνολικού προϋπολογισμού από 30.000,00 € έως 200.000,00 € με το ποσοστό της δημόσιας χρηματοδότησης (επιχορήγηση) στη Θεσσαλία να ανέρχεται στο 40% του εγκεκριμένου προϋπολογισμού.

Του Λάζαρου Μάμαλη




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου