Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΙΟΥΝΗ, στις 8μμ, Πλατεία Ρήγα Φερραίου

Τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, σε συμφωνία με την Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ εξυπηρετούν την κερδοφορία της πλουτοκρατίας...


...έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με τα λαϊκά συμφέροντα, παίρνουν πίσω κατακτήσεις δεκαετιών. Σε αυτό το μέτωπο πρέπει να απαντήσουμε με το δικό μας λαϊκό μέτωπο των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών, των μικρών αυτοαπασχολούμενων των πόλεων, της νεολαίας.

Λέμε όχι στο πετσόκομμα των συντάξεων, την αύξηση των ασφαλίστρων, την δουλειά 40 και επιπλέον χρόνων χωρίς δικαιώματα που θα οδηγούν σε συντάξεις πείνας.

Αυτά που σήμερα θέλουν να εφαρμόσουν, τα πέρασαν πρώτα σε βάρος των αγροτών, καθιερώνοντας τα 45 χρόνια δουλειάς, για πλήρη σύνταξη από τον ΟΓΑ .

Σήμερα με το νέο νομοσχέδιο μειώνεται δραστικά η κρατική συμμετοχή στον κλάδο υγείας του ΟΓΑ, αν και απαιτούνται τουλάχιστον 2πλάσιοι πόροι για να καλύψουν τους ασφαλισμένους με τα σημερινά δεδομένα.

Ταυτόχρονα αυξάνει την εισφορά του ασφαλισμένου (αγρότη) κατά 66.7% (από 1,5% στο 2,5%). Ουσιαστικά μεταφέρεται η υποχρέωση του κράτους στον ασφαλισμένο. Πολύ γρήγορα θα δούμε αγρότες να πηγαίνουν σε νοσοκομεία και να μην τους δέχονται, γιατί ο ΟΓΑ δεν θα έχει πληρώσει.

Αγωνιζόμαστε να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία, την Παιδεία, την Ασφάλιση, να καταργηθεί η κυριαρχία των μονοπωλίων και να γίνουν λαϊκή περιουσία. Αποδέσμευση από την ΕΕ και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Καλούμε τους φτωχομεσαίους αγρότες να αντισταθούν σε αυτή την λαίλαπα, να οργανώσουν καλύτερα την πάλη τους, να γίνουν μαζικοί και δυναμικοί αγώνες, ενάντια σε αυτή την πολιτική, μέχρι την ανατροπή της.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών και καλούμε τους αγρότες σε συμμετοχή στην περιφρούρηση της απεργίας τους. Έχουμε ζήσει από πρώτο χέρι στα αγροτικά μπλόκα του αγώνα τις συκοφαντίες και τα ψέματα από τους ίδιους αντιδραστικούς επιχειρηματικούς ομίλους και την κυβέρνηση. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, γιατί οι ναυτεργάτες δεν είναι μόνοι στον αγώνα τους. Έχουν τη συμπαράσταση του αγωνιζόμενου λαού.

Όλοι μαζί, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ να βροντοφωνάξουμε την Τετάρτη 2 Ιούνη: Φτάνει πια! Δεν φοβόμαστε, παλεύουμε την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!

Γραμματεία Τρικάλων της ΠΑΣY


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου