Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Συνεχίζεται η κατρακύλα του MySpace


Δεν έχουν τέλος οι απώλειες για το MySpace, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η comScore. Σύμφωνα με την εταιρεία, το MySpace έχασε 10 εκατομμύρια χρήστες μόνο τον τελευταίο μήνα.







Η comScore υπολογίζει ότι την τελευταία χρονιά το MySpace έχασε περίπου 50 εκατομμύρια χρήστες. Αν αληθεύουν τα νούμερα και διατηρηθεί αυτός ο ρυθμός, δεν είναι καθόλου απίθανο να οδεύουμε προς το τέλος της πάλαι ποτέ κραταιάς υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης.

Πριν από λίγο καιρό, οι υπεύθυνοι του MySpace παραδέχτηκαν ουσιαστικά ότι έχουν ηττηθεί από το Facebook, ισχυριζόμενοι ότι το MySpace δεν είναι πλέον μια γενική υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, αλλά ένας "προορισμός κοινωνικής ψυχαγωγίας".

Ακόμα κι έτσι, πάντως, φαίνεται ότι το μέλλον του MySpace είναι εξαιρετικά δύσκολο. Και θα γίνει ακόμα δυσκολότερο αν αποσύρουν τη στήριξή τους καλλιτέχνες όπως οι Arctic Monkeys και η Lily Allen, που χρησιμοποιούν την υπηρεσία ως βασικό κανάλι επικοινωνίας με τους οπαδούς τους.

Μπορεί, βέβαια, το Facebook να μην είναι η ιδανική εναλλακτική λύση για τους μουσικούς που θέλουν να προβάλουν τη δουλειά τους, υπάρχει όμως πάντα το YouTube. Έτσι, σε περίπτωση που κλείσει κάποια στιγμή το MySpace, αναμένεται ένα "κύμα μετανάστευσης" προς την υπηρεσία video της Google.




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου