Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Πόσους «φίλους» έχουν οι πολιτικοί στο facebook;


Όταν το «like» φέρνει... ψήφους!Τα πλεονεκτήματα του facebook, φαίνεται να θέλουν να εκμεταλλευτούν οι πολιτικοί και έτσι φτιάχνουν προφίλ και τα κρατούν ενήμερα στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Αν όμως, κριτήριο της επιτυχίας ενός πολιτικού στο facebook είναι πόσους «φίλους» έχει, τότε μερικοί φαίνεται να τα καταφέρνουν καλύτερα από άλλους.

Δείτε πόσους φίλους έχουν έξι πολιτικές προσωπικότητες της Ευρώπης:

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ενημερώνοντας το κοινό της για τις εκδηλώσεις του Μπάκιγχαμ, έχει καταφέρει να κερδίσει 331.312 φίλους. Φυσικά για τη βασίλισσα Ελισάβετ, το «like» δε σημαίνει... ψηφοθηρία.

Ντέιβιντ Κάμερον: Οι 118.158 φίλοι του μπορούν να διαβάσουν τα τελευταία νέα από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη.

Νικολά Ζαρκοζί: Από τους πλέον δημοφιλείς πολιτικούς στο facebook, αν κρίνει κανείς από τους 400.000 φίλους που έχει.

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Ο «καβαλιέρε» μετράει γύρω στους 300.000 φίλους αν και ο ίδιος δεν δείχνει ιδιαίτερη συμπάθεια για τα νέα κοινωνικά μέσα.

Άνγκελα Μέρκελ: Αν και η Καγκελάριος ανανεώνει συχνά το προφίλ της με νέα και ομιλίες της, δεν έχει καταφέρει να κερδίσει πάνω από 83.416 φίλους.

Γιώργος Παπανδρέου: Ο Έλληνας πρωθυπουργός, γνωστός για την προτίμηση του στα νέα μέσα, διαθέτει 42.771 φίλους από τους οποίους συχνά δέχεται ερωτήσεις και απαντάει στα σχόλια τους.Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου