Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Μετά την ΥΠΑΤΙΑ...


Η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος κάνοντας μια έρευνα για την εγκληματικότητα στην επαρχία ζήτησε την άποψη του αναπληρωτή τομεάρχη προστασίας του πολίτη της Ν.Δ Ηλία Βλαχογιάννη.





     

                                               

    Είναι σ΄όλους γνωστό ,ότι η χώρα μας ,λόγω εγγενών προβλημάτων , δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να εφαρμόσει μια αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική. Μία πολιτική που θα απαντά στο βασικό ερώτημα πόσους αλλοδαπούς θέλουμε ,για ποιες περιοχές της χώρας και για πόσο χρονικό διάστημα…


   Αντ΄αυτού , αφήσαμε την ελεύθερη αγορά αφ΄ενός και τους κάθε λογής επιτηδείους αφ ετέρου ,να διαμορφώσουν την μεταναστευτική πολιτική της χώρας μας …..Καί κάπου- κάπου υπό την ασφυκτική πίεση της πραγματικότητας, αλλά και των κάθε λογής ομάδων συμφερόντων και ΜΚΟ, προβαίναμε  σε άκριτες μαζικές νομιμοποιήσεις παρανόμων μεταναστών, οι οποίες φαινομενικά ανακούφιζαν την ασκούμενη πίεση ,αλλά στην πράξη λειτουργούσαν σαν ‘κράχτες΄για τη δημιουργία της επόμενης γενιάς παρανόμων μεταναστών…


   ΄Ετσι οδηγηθήκαμε στα σημερινά αδιέξοδα τύπου ΥΠΑΤΙΑΣ ,όπου οργανωμένοι επιδέξια αλλοδαποί και  ΄οργανωμένοι αλληλέγγυοι΄΄,ρεζίλεψαν το Ελληνικό κράτος  και πέτυχαν στην ουσία την νομιμοποίησή τους….. Κι ας λέει η κυβέρνηση ,ότι αυτό δεν ισχύει…..Εξ άλλου ,δεν είναι η πρώτη φορά που άλλα κάνει και άλλα λέει…


  Τώρα όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο κόμπος έφθασε στο χτένι….Και ότι απαιτούνται δραστικές αποφάσεις ‘ εδώ και τώρα….’
  Προς την κατεύθυνση αυτή , τα κατωτέρω μέτρα, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος.
   1-Αυξημένη επιτήρηση χερσαίων και θαλασσίων συνόρων ,
   2-Πιο ενεργή συμμετοχή της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης   οικονομικά,   αλλά  και  πρακτικά,μέσω του ειδικού σώματος  FRONTEX,
   3-Αυστηρή εφαρμογή νομοθεσίας ,που προβλέπει  βαριές ποινές –ποινικές και διοικητικές- σε εργοδότες ,που απασχολούν παράνομα αλλοδαπούς.,αλλά και σ΄αυτούς που διευκολύνουν την παράνομη είσοδο και παραμονή τους στη χώρα.
   4- Επαναφορά των μαζικών ελέγχων σε πολυσύχναστους χώρους των μεγαλουπόλεων και ιδιαίτερα στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη ,
  5- Ενεργοποίηση του μέτρου των διοικητικών  απελάσεων και επαναπροωθήσεων αλλοδαπών ,στις χώρες προέλευσης ή καταγωγής τους.
  6-Δημιουργία νέων χώρων κράτησης αλλοδαπών –χρησιμοποιώντας και αξιοποιώντας τα σχετικά κοινοτικά κονδύλια-,ιδιαίτερα εγγύς των σημείων εισόδου των λαθρομεταναστών, για λόγους πρακτικούς και σημειολογικούς.
  7-- Καταβολή προσπάθειας ,σε συνεργασία με χώρες Ευρωπαϊκού νότου, για αλλαγή της Σύμβασης ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2 ,ώστε τα βάρη από τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές ,να μοιράζονται δίκαια και αναλογικά σ΄όλες τις χώρες της ΄Ενωσης.
         Πέρα από τα ανωτέρω ενδεικτικά μέτρα για την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης, αυτό που πρωτίστως πρέπει να κάνει η Ελληνική πολιτεία ,είναι  να αφουγκρασθεί την Ελληνική  κοινωνία , η οποία έχει πλέον αντιληφθεί ότι η χώρα ΔΕΝ αντέχει άλλους παράνομους αλλοδαπούς …Οι ευθύνες όλων ,είναι πλέον  ξεκάθαρες και καταλογιστές ….. Η οποιαδήποτε ολιγωρία ή μικροκομματική υστεροβουλία ,θα επιτείνει το πρόβλημα και θα πολλαπλασιάσει τις ευθύνες εκείνων ,που εκ του νόμου και εκ του ρόλου τους , τις έχουν…..
  

Δημοσίευσέ το στο:

1 σχόλιο:

  1. μπα, τι εγινε?καλα ξυπνητουρια εκει στη Συγγρού!τώρα δηθεν μας λένε και τις προτάσεις τους...! και γιατί ρε παλουκάρια 5 χρόνια στην κυβέρνηση δεν κάνατε κάτι?τώρα γιατί να σας πιστέψουμε?...αλλά ο κόσμος πλέον ξύπνησε....ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή