Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

“Δεν αφήσαμε πασχαλινά αρνιά στο Γιώργο”


Καυστικό ή κατ΄ άλλους χλευαστικό είναι το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας “Hurriyet” που με τον τίτλο “Δεν αφήσαμε πασχαλινά αρνιά στο Γιώργο”, εννοώντας φυσικά τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, αναφέρεται στην ... “επιδρομή” Τούρκων εμπόρων κρεάτων στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες και στις...μαζικές αγορές αμνοεριφίων από Έλληνες κτηνοτρόφους!




Το πρωτοσέλιδο (!) ρεπορτάζ της εφημερίδας διανθίζεται από μια φωτογραφία ενός προβάτου και επικαλείται στοιχεία βάσει των οποίων Τούρκοι μεγαλέμποροι κυριολεκτικά όργωσαν τη Βόρεια και την Κεντρική Ελλάδα το τελευταίο διάστημα και αγόρασαν πάνω από 100.000 αμνοερίφια σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές (Σ.Σ: χαρακτηριστικά αναφέρουν ως μέση τιμή τα 3,70 ευρώ το κιλό).

Αποτέλεσμα, σύμφωνα με την εφημερίδα, να σημειώνεται έλλειψη ντόπιων αμνοεριφίων στην αγορά μας και οι τιμές να έχουν εκτιναχθεί σε ορισμένα καταστήματα και σούπερ μάρκετ έως και τα 12 ευρώ το κιλό.

Η “Hurriyet” φιλοξενεί και δηλώσεις Τούρκων χονδρεμπόρων που δηλώνουν ότι προτιμούν τα ελληνικά αμνοερίφια επειδή είναι ποιοτικά και κυρίως προέρχονται από γειτονική – άρα και με λιγότερο κόστος μεταφοράς – χώρα.

fimotro


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου