Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Ο Μάγος του Όζ • Τελευταίες παραστάσεις για το κοινό.


Ένα από τα πιο κλασικά παιδικά και εφηβικά μυθιστορήματα παγκοσμίως, ο «Μάγος του Οζ» του Λ. Φρανκ Μπάουμ,  ένα έργο που ανέθρεψε γενιές παιδιών και εφήβων και που αγαπήθηκε όσο λίγα, παρουσιάζει ήδη με ιδιαίτερη επιτυχία το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων.





Οι τελευταίες παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα (του Πάσχα) 25, την Τρίτη 26, και την Τετάρτη 27 Απριλίου στις 20.30 στην αίθουσα Δημοτικού Κινηματογράφου στο Μύλο Ματσόπουλου. Πληροφορίες 24310 20000.


Μια θεαματική παράσταση, γεμάτη χρώματα μουσική και ήχους, που προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν την μαγεία του ταξιδίου και της περιπέτειας. Τόσο οι χαρακτήρες, όσο και τα νοήματα της ιστορίας καθιστούν τον «Μάγο του Οζ» ακόμη και σήμερα, ως ένα από τα πιο αγαπημένα παραμύθια και αναγνώσματα σε ολόκληρο τον κόσμο.
   



Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ από την αρχή της λειτουργίας του δίνει μεγάλη σημασία στην παιδική-εφηβική του σκηνή και στη συνεργασία με ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα.
•    επιλέγει θεατρικά έργα διαχρονικά που παντρεύουν την λογοτεχνία και την  ποίηση με τη δυναμική της σκηνικής εικόνας
•    στοχεύει με τη σοβαρή προετοιμασία στο συνολικό αισθητικό αποτέλεσμα έτσι που να ανταποκρίνεται στα δραματουργικά και παιδαγωγικά κριτήρια μιας ολοκληρωμένης θεατρικής δουλειάς που αγγίζει εξίσου τα παιδιά και τους μεγάλους.

Ο  Μάγος του Οζ είναι ένα έργο που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τα παιδιά και τους εφήβους  σ' όλο τον κόσμο.
Μέσα από τις περιπέτειες της μικρής ηρωίδας και των "παρά¬ξενων" φίλων της, τα παιδιά θεα¬τές μεταφέρονται στον μαγικό κόσμο της φαντασίας.
    
Παράλληλα το έργο προβάλλει αξίες της ζωής, όπως είναι η αληθινή φιλία, η αυταπάρνηση, η αναζήτηση της ταυτότητάς μας. Οι τέσσερις φίλοι στο έργο αναζητούν το δρόμο του μέλλοντός τους όπως κάθε νέος σήμερα.
Ο Μάγος του Οζ είναι μια όμορφη παράσταση με χρώματα, υπέροχη μουσική, σκηνικά και κοστού¬μια και με τεχνικά και φωτιστικά εφέ.



ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Την θεατρική διασκευή πραγματοποίησαν η Άλκη Ζέη και ο Πέτρος Σεβαστίκογλου.
Η Ντόροθυ είναι ένα μικρό κοριτσάκι που ζει σε μια μεγαλούπο¬λη και δεν έχει βγει ποτέ απ' αυτή. Ένα βράδυ θα το σκάει απ' το σπίτι της και θα πάει στους λόφους, έξω από την πόλη, για να δει τα αστέρια.

Από το φόβο της όμως χάνεται και βρίσκεται στην ονειρική χώρα του «Μάγου του Όζ». Εκεί ψάχνει να βρει το Μάγο για να τη βοηθήσει να γυρίσει σπίτι της. Στο δρόμο της θα συναντήσει τον Αχυρένιο που θέλει να βρει μυαλό για να σκέφτεται, τον Τενεκεδένιο που ψάχνει μια καρδιά για ν' αγαπάει και το Λιοντάρι που γυρεύει θάρρος για να πάψει να φοβάται. Μια κακιά μάγισσα θα προσπαθήσει να τους εμποδίσει να φτά¬σουν μέχρι το μάγο. Μετά από πολλές περιπέτειες θα καταφέ¬ρουν να τον συναντήσουν.
Αποδεικνύεται όμως ότι ο Μάγος του Όζ δεν είναι αληθινός μάγος. Η απογοήτευση τους δε θα κρατή¬σει ωστόσο πολύ, γιατί ο Μάγος θα τους κάνει να καταλάβουν ότι με την περιπέτεια που ζήσανε αποκτήσανε αυτό που τους έλειπε. Μυαλό, καρδιά και θάρρος. Τότε, όλοι θα βοηθήσουν τη μικρή Ντόροθυ να βρει το δρόμο για τη χώρα και το σπίτι της.

Η παράσταση αυτή αποτελεί την νέα  παραγωγή της Παιδικής Σκηνής του Δημοτικού μας Θεάτρου  και συμμετέχουν επαγγελματίες καλλιτέχνες, ηθοποιοί και δημιουργοί.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Θεατρική διασκευή:  ΑΛΚΗ ΖΕΗ - ΠΕΤΡΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΚΟΓΛΟΥ
Σκηνοθεσία:  ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΝΤΑΛΑΣΗΣ
Μουσική:  ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΕΓΑΣ
Σκηνικά:  ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ - ΑΝΝΗ ΝΤΙ ΝΤΟΝΝΑ                                                            Κοστούμια:  ΚΕΛΥ ΒΑΡΣΑΝΗ
Φωτισμοί:  ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΑΒΑΣ                                                                              Οργάνωση παραγωγής:  ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΚΑΡΑΜΟΥΖΗ


ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:
Παναγιώτης Ζαχαρόπουλος,  Βίκυ Ιακωβάκη, Φανή Σπανού,
 Σία Φαράκη, Αντονέλλα Χήρα, Στέφανος Νταλάσης.

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Βιολί: Ειρήνη Κρικώνη, Βιολί: Ορέστης Αργύρης, Φλάουτο: Χριστίνα Αλεξανδρή, Κιθάρες: Σπύρος Τσιώλης, Πιάνο, Πλήκτρα:  Ανδρέας Τσέγας, Μπάσο-Τούμπα: Κώστας  Λάμπας, Κρουστά: Μιχάλης Ρέτος. ΤΡΑΓΟΥΔΙ Νάγια Κουτή, Ιφιγένεια  Καραγκούνη, Θωμάς Σιώμος, Μαριαλένα Γιάνναρου, Θάλεια Σακαλιά, και οι ηθοποιοί του θιάσου. ΦΩΝΗΤΙΚΑ Μαρία Τεντολούρη, Μαρίνα Ηλη, Χριστίνα Αλεξανδρή.

Τεχνικοί: Κατασκευή κοστουμιών: Αργυρώ Ποντίκα,  Χειρ. ήχου-φως: Νίκος Κουνάβας,
Ηλεκτρολόγος- β. φωτιστής: Δημήτρης Καλλιάρας,   studio ηχογράφησης: Ανδρέας Τσέγας, Βίντεο –μοντάζ: Στράτος Τζάτζαλος,  Κάμερα: Νίκος Κειβάνη, Φωτογράφηση: Γιώργος Κώτσης.


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου