Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Σημαντικά προβλήματα οι περικοπές δαπανών και η έλλειψη προσωπικού


Οι περικοπές δαπανών και η έλλειψη προσωπικού είναι τα κύρια προβλήματα ενόψει αντιπυρικής περιόδου και τα οποία επισημάνθηκαν στη σημερινή σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη.





Συμμετείχαν οι άμεσα εμπλεκόμενοι φορείς Δήμοι, Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΣΜΥ, εθελοντικές ομάδες και όλοι τους τόνισαν ότι η φετινή αντιπυρική περίοδος θα είναι δύσκολη λόγω μείωσης χρημάτων και έλλειψης προσωπικού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Μιχαλάκης συνέστησε να μην δίνονται άδειες για την καύση των σιτοκαλαμιών καθ’όλη την αντιπυρική περίοδο και να υπάρξει ο καλύτερος συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Όπως τονίστηκε επίσης, άμεσες ενέργειες ο καθαρισμός του άλσους του Προφήτη Ηλία, ο καθαρισμός των οικοπέδων, ο καθορισμός των περιπολιών, ο καθαρισμός των δασικών δρόμων.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων ανέφερε:

«Δόθηκε εντολή και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό να γίνουν συσκέψεις με σκοπό την πρόληψη των πυρκαγιών. Σήμερα συζητήσαμε τις δράσεις των εμπλεκόμενων φορέων και το τι πρέπει να κάνουμε όλοι μας ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα κατά την θερινή περίοδο».






Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου