Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Κ. Αγοραστός: «Στην αγορά αποτυπώνεται ανάγλυφα το κλίμα αβεβαιότητας για το μέλλον»


«Στην αγορά αποτυπώνεται ανάγλυφα το κλίμα αβεβαιότητας, ανασφάλειας και φόβου που έχουν οι Έλληνες για το μέλλον», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συνοδευόμενος από τους Περιφερειακούς Συμβούλους κα Μαρία Μαμάρα και κ. Θανάση Παιδή επισκέφθηκε την αγορά της Ελασσόνας και συζήτησε με εμπόρους και κατοίκους του Δήμου.





«Η χώρα μας έχει αδήριτη ανάγκη παραγωγικής αναδιάταξης και πολιτικών ανάπτυξης καθώς και πολιτικών ενδυνάμωσης της κοινωνικής συνοχής. Αν δεν αλλάξει η όλη λογική αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης χρέους, τότε η χώρα δεν θα βουλιάξει μόνη της αλλά θα συμπαρασύρει τους πάντες μαζί της», ανέφερε

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας υπογράμμισε ότι «το πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι απλώς «νέες ιδέες» αλλά η αποκατάσταση Επαφής και Εμπιστοσύνης ανάμεσα στην πολιτική Αρχή και στην κοινωνία διότι δίχως αυτή την ιδιότυπη σύζευξη κάθε προσπάθεια είναι καταδικασμένη σε οικτρά αποτυχία.

Απαιτείται – πρόσθεσε - η υιοθέτηση μιας διαφορετικής θαρραλέας δημόσιας στάσης, που είναι εποικοδομητική και ορθολογική, που προτάσσει τη λογική της προσωπικής ευθύνης και του συλλογικού συμφέροντος, που θα θέσει τέλος στο παρασιτικό και κλεπτοκρατικό μοντέλο.

Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία είναι η συλλογική προσπάθεια, η προσπάθεια συνολικά της ελληνικής κοινωνίας, η συνεργασία, η συνέργεια, η διαύγεια», τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελασσόνα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας συναντήθηκε με τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελασσόνας κ.κ. Βασίλειο με τον οποίο αντήλλαξε ευχές καθώς και με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Επαρχίας Ελασσόνας κ. Ηλία Μπαξεβανάκη με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία.

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου