Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ 2011 στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας


Φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση «Καραϊσκάκεια 2011» που ανήμερα του Αγίου Γεωργίου έλαβε χώρα στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας, γενέτειρα του αείμνηστου αρχιστράτηγου Γ. Καραϊσκάκη.

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε για μία ακόμα φορά χθες 25 Απριλίου ανήμερα της εορτής του μεγάλου Στρατηλάτη Αγίου Γεωργίου στο χωριό του το Μαυρομμάτι Καρδίτσας η μνήμη του μεγάλου Αρχιστράτηγου Γ. Καραϊσκάκη . Μία τεράστια και πρωτοφανή συμμετοχή απλού κόσμου από τους γύρω Νομούς της Θεσσαλίας αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα τίμησε με την παρουσία του τον Μέγιστο Γ. Καραϊσκάκη .

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου του Μαυρομματίου και στη συνέχεια οι επίσημοι προσκαλεσμένοι συνοδευόμενοι με τα τιμητικά Στρατιωτικά και αστυνομικά , και Πολιτιστικά αγήματα υπό τους ήχους της μπάντας έφτασαν στην κεντρική πλατεία Γ. Καραϊσκάκης του χωριού όπου μπροστά στον έφιππο Ανδριάντα του ήρωα που Δεσπόζει στον χώρο και παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Κυρίλλου έγινε η επιμνημόσυνη δέηση.

 Στη συνέχεια και μετά την πανηγυρική ομιλία από τον καθηγητή Φιλόλογο κ. Ν. Βλάχο γραμματέα του Συλλόγου μας και την κατάθεση στεφάνων από τους πολιτικούς , Στρατιωτικούς ,και πολιτιστικούς φορείς, τον λόγο είχαν τα χορευτικά τμήματα που παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς .

Συγκεκριμένα παρουσίασαν τοπικούς χορούς της Θεσσαλίας μία χορευτική ομάδα του Συλλόγου Μαυρομματίου , και ο Σύλλογος από την Ράξα Τρικάλων. Την κύρια οργάνωση και φέτος την είχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ , η Δημοτική Κοινότητα Μαυρομματίου και ιστορική έδρα του Δήμου, και ο Δήμος Μουζακίου. Εκτός των άλλων φορέων στεφάνι κατέθεσαν και :

Ο Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών με έδρα την Νυρεμβέργη κ. Τσιάρας Πέτρος , ο Αντιδήμαρχος της Σαλαμίνας κ. Ι. Σπηλιόπουλος ,ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων των Πέντε Ηπείρων κ. Βάϊος Φασούλας , Ο εκπρόσωπος της Πανθεσσαλικής Στέγης κ. Επαμεινώνδας Στυλόπουλος , η Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Θεσσαλών άνω Λιοσίων –Ζεφυρίου Φυλής Ο ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ ,κ. Μαρία Ζάρα , η Γ. Γραμματέας του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Χαϊδαρίου Η ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΓΗ κ. Μαρία Μπακλαβά , ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ράξας Τρικάλων κ. Παναγιώτης Ζορμπάς, ο Εκπρόσωπος του Συλλόγου Μαυρομματιανών Αθηνών κ. Ν. Βλάχος , και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ κ. Κ. Νάσιος .Ο Πρόεδρος της ΕΕΛΣΠΗ είχε τη χαρά και την τιμή να λάβει τιμητική πρόσκληση από τον Σύλλογο, όπως, η Ένωσή μας τιμήσει με την παρουσία της τα «Καραϊσκάκεια 2011» την οποία και αποδέχτηκε.


Φασούλας Βάιος

  
Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου