Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Στον απόηχο της Λαμπρής

Καθοδόν προς το χάος (19) Τα σκάνδαλα και τους «πολιτικούς» θα πνίξει το πανηγύρι!
Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας





Ξεκινώντας με τον απόηχο της Λαμπρής, ο γιορταστικός λαός άφησε μεγάλα μεγέθη εντυπώσεων με τα πανηγύρια του, την πίστη, την αγάπη και αφοσίωση του στις ιστορικές, πολιτιστικές, θρησκευτικές και άλλες παραδόσεις του, ένας λαός που δεν ήταν μόνο γιορταστικός αλλά και οργισμένος, απαιτητικός και αμείλικτος κατήγορος έναντι της άθλιας κατάστασης που του έχουν επιβάλλει. Ένας κόσμος που στα μάτια του διέκρινες τη μη αποδοχή της νέας τάξης πραγμάτων, της ελληνικής νέας τάξης πραγμάτων, ένας κόσμος που δεν έχει καμία διάθεση να απολέσει τις αξίες του, να μηδενιστεί, να ακρωτηριαστεί επειδή το θέλουν οι σάπιοι και πουλημένοι «πολιτικοί». Ένας λαός που ξεκινά τη δική του επανάσταση μέσα από τα τοπικά πανηγύρια και παραδόσεις που με συγκροτημένους πολιτιστικούς, λαογραφικούς, ιστορικούς και άλλους συλλόγους θα πνίξει και σκάνδαλα και… πολιτικούς και πονηρές διαθέσεις.

            Οι ολοζώντανες αναπαραστάσεις με τους οπλαρχηγούς του 21, έδωσαν τη δική τους ανάταση, διάσταση και ζωντάνια μέσα στο καταμολυσμένο κατεστημένο που πεθαίνει και που δεν έχουν διάθεση να πεθάνουν μαζί  τους οι αξίες του τόπου μας. Αυτό ήταν το φετινό μήνυμα των πανηγυριών της Λαμπρής, μήνυμα που έστειλαν οι νέοι φουστανελάδες και οι νέες μορφονιές χορεύοντας και τραγουδώντας στα χωριά και στις πλατείες ύμνους του 21 ανήμερα τ’ Άι Γιώργη, όπως κι εκεί στο χωριό του αρχιστράτηγου Γ. Καραϊσκάκη που τιμήθηκε δεόντως.

            Γενικεύοντας λίγο το χαλεπό και ζοφερό κλίμα που επέφερε το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, επιτέλους βλέπουμε και την οριστική κατάρρευσή του. Δηλαδή, το «πολιτικό σύστημα» αποτελούσε απλά σχήμα λόγου? δεν υπήρχε. Από το 1974 και μετά δεν υπήρχε. Υπήρχαν όμως τα σκάνδαλα, οι κλέφτες και οι απατεώνες «πολιτικοί» που χρεοκόπησαν το ελληνικό κράτος και το έσυραν σαν χρησιμοποιημένη πατσαβούρα πόρνης στα σιδερόφραχτα καπιταλιστικά κάστρα κι εκεί την κλείδωσαν. Γι’ αυτό τους το «επίτευγμα» επιλέχτηκαν «ειδήμονες πολιτικοί» των οποίων τα ονόματά τους απαξιούμε να φέρουμε στα χείλη μας. Εξάλλου είναι γνωστά για τους  έλληνες Πολίτες, (πλην των βολεμένων-προσκυνητών- σκλάβων Πολιτών, με άλλα λόγια όχλος που πάνω του στηρίχτηκε ο δουλοπρεπής δικομματισμός) και αδιάψευστη επιβεβαίωση αποτελεί η συχνότητα των γιουχαϊσμάτων, των γιαουρτωμάτων και λοιπών αποδοκιμασιών σε «πολιτικά» πρόσωπα που έχουν το θράσος να περιφέρονται σε δημόσιους χώρους, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι πλέον είναι όχι μόνο ανεπιθύμητοι αλλά και αποκρουστικοί για το σύνολο των ελλήνων Πολιτών. Χαρακτηριστικό δε αυτής της κατάστασης είναι ότι οι Πολίτες δεν έχουν διάθεση επιλογής, αν δηλαδή ο τάδε «βολευτής» είναι του τάδε κόμματος. Κομματοχτυπημένοι καθώς είναι από την ανήθικη και βάρβαρη κατάσταση που έχουν περιέλθει, «χτυπούν» και αυτοί με το δικό τους τρόπο αδιαφορώντας πλήρως για την… ευρωπαϊκή συμπεριφορά τους που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα προμάντεμα μεγαλυτέρων αντιδράσεων- ξεσπασμάτων λαϊκής οργής.

            Βρισκόμαστε πλέον στον πάτο του πηγαδιού βουτηγμένοι και κολλημένοι στη βρώμικη και ληστρική κομματική λάσπη του δικομματισμού. Από και μέσα για να βγούμε θα πρέπει πρώτα να στεγνώσου τα γλοιώδη τοιχώματα του πηγαδιού και κάποιος από την επιφάνεια να μας ρίξει μια σκάλα. Όμως οι «σύγχρονοι» νομοθέτες, «πολιτικοί» και συνταγματολόγοι έχουν προβλέψει για έναν λαό με χιλιάδες χρόνια Ιστορία να καταρρεύσει μέσα σε λίγες δεκαετίες. Οι νόμοι εφαρμόζονται για  τους «παραβάτες» και ανίσχυρους Πολίτες, όμως δεν εφαρμόζονται για τους απατεώνες «πολιτικούς» και εδώ ακριβώς βλέπουμε και την καθαρότητα της δημοκρατίας και την ισχύ της. Εξού και η ύπαρξη της κλίκας, συμμορίας ή πώς αλλιώς την προτιμάτε των γραικύλων, ανθελλήνων, ονάγρων, δούλων, κλεφτών, απατεώνων και μαχαιρομπήχτηδων για την καρδιά της Ελλάδας, όπως περιτράνως έχουν αποδειχτεί τα εν Ελλάδι «κλασικά» κόμματα εξουσίας, συνοδευόμενα και με «κομπάρσους» της κοινοβουλευτικής αριστεράς. Κόμματα εξουσίας με τους προέδρους τους, με τους προέδρους της δημοκρατίας (εδώ βέβαια πρόκειται για το κερασάκι στην τούρτα- Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει), με τα συντάγματά τους κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους, με τους εκλογικούς νόμους και συστήματα (…εδώ χρωματισμένοι- κομματικοποιημένοι έλληνες Πολίτες καλά το πάθατε, εσείς βάλατε τα φίδια στα σπίτια σας, βγάλτε τα τώρα…) με τους πρωθυπουργούς τους, τους υπουργούς τους, τους βουλευτές τους, τους διοικητές και διευθυντές τους χωρίς καμιά εξαίρεση ή μάλλον με μία και μοναδική στο είδος της η ελίτ του Πασόκ.

            Αυτή η ελίτ πράγματι ξεχωρίζει από κάθε άποψη, ιδιαίτερα ή άψογη παρουσία του πρωθυπουργού και πρόεδρου του Πασόκ κ. ΓΑΠ. Αυτός ο  πρωθυπουργός… (να ’ταν της… μοίρας του γραφτό, να ’ταν ο επιλεγμένος από τα ξένα κέντρα να σύρει την Ελλάδα στο χάος)... μονολεκτικά έχει σημασία να πούμε πώς αυτός μας ώθησε καθοδόν προς το χάος. Βέβαια, μάταια περιμέναμε αντιδράσεις από τα έσω του με σκοπό όχι μόνο την ανατροπή του, αλλά και την ανατροπή των σχεδίων της τρόικας και του ΔΝΤ των οποίων ο κ. Γ.Α.Π με φανατισμό και περίσσιο πείσμα υποστήριξε.

            Περιμένουμε από τη συγκροτημένη νεολαία, όπως την περιγράψαμε μέσα από  Συλλόγους, να μιμηθεί και το Χριστό, να αδράξει το βούρδουλα στα χέρια και να διώξει μια και για πάντα τους εμπόρους που έχουν καταπατήσει το Ναό της Πραγματικής Δημοκρατίας και τον Πολιτισμό της. Έλληνες γκρεμίστε τα είδωλα, τώρα, διώξτε όλους τους ασχημόμορφους και ξενόδουλους εμπόρους και χτίστε μια νέα Ελλάδα βασισμένη πάνω σε δημοκρατικές αρχές και αξίες.

            Εν κατακλείδι να πούμε ότι, εδώ δεν πρόκειται μόνο για το χρέος μας. Σιγά, μην τρελαθούμε. Τρόποι υπήρχανε και εξακολουθούν να υπάρχουν για την αποπληρωμή του. Σιγά μη σπάσουνε τα αβγά οι «ειδήμονες» της σημερινής κυβέρνησης. Λες και είμαστε η μοναδική Χώρα στον κόσμο. Εδώ όμως στην Ελλάδα συμβαίνουν παράδοξα και αφύσικα πράγματα. Θέλουν την Ελλάδα χωράφι τους, διαλυμένη και κομματιασμένη και το χρέος μας είναι μια καλή αφορμή. Άμεσος πρωταγωνιστής και οδηγητής είναι ο σημερινός πρωθυπουργός κ. Γ.Α.Π. που μας πουλάει μεθοδικά. Καημένοι έλληνες, απλά πράγματα, μάθετε κάποτε να τα βλέπετε με μάτια ανοιχτά.

Χρόνια Πολλά! 

«EΕ» Ελλάδα, Τρίκαλα, Απρίλης 26 2011   Web: www.fasoulas.de     vaios@fasoulas.de



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου