Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Ο Ν. Λέγκας για την αναστολή των προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας


Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έχει αναστείλει την εισδοχή αιτήσεων για το σύνολο των προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας από την 9η Ιουλίου του 2010 έως και την 31η Μάιου του 2011...








....σύμφωνα με την απάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού σε αναφορά του βουλευτή Τρικάλων Ν. Λέγκα σχετικά με τα στεγαστικά δάνεια, το επίδομα ενοικίου και τα κοινωνικά επιδόματα των τριτέκνων.


Αφήνει ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο- παρά τα προβλήματα ρευστότητας που όπως υποστηρίζει αντιμετωπίζει ο Οργανισμός- να υπάρξει ένα νέο πρόγραμμα στεγαστικών παροχών.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη απάντηση ο Ν. Λέγκας επισημαίνει ότι οι πολιτικές των περικοπών ακόμα και των στοχευμένων δράσεων αποτελούν διπλό «χτύπημα». Τόσο κατά των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων που πλήττονται στην περίοδο της κρίσης, όσο και κατά της ανάπτυξης που αποτελεί σήμερα το ζητούμενο για το ξεπέρασμά της.

Είναι αυταπόδεικτο γεγονός ότι η συνέχιση των στεγαστικών προγραμμάτων του Ο.Ε.Κ., εκτός από την κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων, των τριτέκνων, των πολυτέκνων κ.α., θα βοηθούσε και στην επανεκκίνηση της οικοδομής και στην επαναδραστηριοποίηση των δεκάδων επαγγελμάτων που κινούνται γύρω από αυτή, υπογραμμίζει στη δήλωσή του ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας.
Η περικοπή των προγραμμάτων του Ο.Ε.Κ., όπως και γενικότερα οι ανάλογες περικοπές του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, βαθαίνει αντί να μειώνει την ύφεση, ενώ παράλληλα απενεργοποιεί τους ισχυρούς πολλαπλασιαστές που χρειαζόμαστε σήμερα για την αντιμετώπιση της κρίσης, τονίζει ο βουλευτής.

Τέλος, κι όσον αφορά στην επισήμανση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα νέο, εξορθολογισμένο πλαίσιο στεγαστικών παροχών, «προς διευκόλυνση του πολίτη, εξάλειψη της γραφειοκρατίας και διασφάλιση της δικαιοσύνης και της διαφάνειας στη χορήγηση της στεγαστικής συνδρομής», ο Τρικαλινός πολιτικός σημειώνει ότι αυτή αποτελεί δικαιολογία χωρίς αντίκρισμα καθόσον παραπέμπει το θέμα στο μέλλον και μάλιστα χωρίς χρονοδιάγραμμα.




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου