Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Ατρόμητος - ΑΕΚ 0-3 και ΚΥΠΕΛΛΟΟΟΟΟ !

Tον πρώτο της τίτλο μετά από εννέα χρόνια κατέκτησε η ΑΕΚ, επικρατώντας 3-0 του Ατρόμητου στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΑΚΑ. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος άνοιξε το σκορ στο 28΄, ενώ ο Ναμπίλ Μπάχα στο 78΄ και ο Παντελής Καφές στο 85΄ διαμόρφωσαν το τελικό 3-0.




Συνθέσεις:

Ατρόμητος: Ιτάνζ, Νάστος, Μπαζίντσκι, Νεμπεγλέρας, Καμαρά, Αναστασάκος, Σφακιανάκης, Σαγκανόφσκι, Τάτος, Ολιβέιρα, Σκόνδρας



ΑΕΚ: Σάχα, Μανωλάς, Δέλλας, Μάκος, Καράμπελας, Μπλάνκο, Λαγός, Ντιόπ, Γεωργέας, Σκόκο, Λυμπερόπουλος



Η απόδοση των παικτών της Ένωσης

Σεμπαστιάν Σάχα: Δεν χρειάστηκε να επέμβει πολλές φορές, αφού οι περισσότερες ευκαιρίες που δημιούργησε ο Ατρόμητος κατέληξαν άουτ.

Νίκος Καράμπελας: Μέτριο παιχνίδι, αφού είχε περισσότερο στο μυαλό του να "εξαφανίσει" τον Καμαρά, παρά να βοηθήσει επιθετικά. Πάντως, όσον αφορά στο πρώτο σκέλος, τα κατάφερε αρκετά καλά.

Νίκος Γεωργέας: Ο κορυφαίος παίκτης της ΑΕΚ. Έτρεχε παντού, και όχι μόνο στην άμυνα, αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που αυτός έφτιαχνε παιχνίδι με πλαγιοκοπήσεις από την πλευρά του. Σίγουρα θα του άξιζε και με το παραπάνω ο τίτλος του MVP.

Κώστας Μανωλάς: Όσες φορές χρειάστηκε έκανε σωστά τη δουλειά του, βοηθώντας τον Δέλλα να "καθαρίζουν" τις φάσεις μέσα στην περιοχή. Πολύ θετική η παρουσία του, αλλά και το τάκλιν που έκανε στην ευκαιρία του Τάτου.

Τραϊανός Δέλλας: "Βράχος" στο κέντρο της άμυνας ο Δέλλας, ο οποίος πραγματοποίησε ηγετική εμφάνιση. Μάλιστα, θα μπορούσε να χριστεί και σκόρερ, αφού είχε απίστευτη διπλή ευκαιρία στο 57ο λεπτό.

Γρηγόρης Μάκος: Πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο στο χώρο του κέντρου, κέρδισε πολλές μονομαχίες, αλλά ήταν φανερά κουρασμένος στο 2ο μέρος.

Πάπα Μπούμπα Ντιόπ: Ο κορυφαίος της ΑΕΚ στο χώρο του κέντρου. Ο Σενεγαλέζος ήταν πραγματικός "ογκόλιθος", αφού όχι μόνο έκοβε ό,τι προσπαθούσε να περάσει, αλλά βοήθησε σημαντικά και στη δημιουργία παιχνιδιού από τη μέση και μπροστά.

Παναγιώτης Λαγός: Δεν φάνηκε ιδιαίτερα, αν και προσπάθησε να βοηθήσει από τα άκρα. Πρέπει πάντως να του καταλογίσουμε την πολύ ωραία πάσα στον Καφέ στη φάση του 3ου γκολ.

Νάτσο Σκόκο: Πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις 33 λεπτά, αφού αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού. Ωστόσο, ήταν ιδιαίτερα κινητικός και φυσικά χρεώνεται την ασίστ στο γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου, από το οποίο έγινε το 1-0.

Ισμαέλ Μπλάνκο: Άφαντος ο Αργεντινός. Πραγματικά δεν βοήθησε σχεδόν καθόλου την ομάδα του, σε ένα ματς που σίγουρα περίμενε περισσότερα απ' αυτόν ο προπονητής του.

Νίκος Λυμπερόπουλος: Κάποια στιγμή έπρεπε να σηκώσει μια κούπα. Και τα κατάφερε μάλιστα πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ (αν και οφσάιντ) με ωραία κεφαλιά. Όλα έδειχναν ότι όσα έγιναν στον τελικό, έγιναν γι' αυτόν.

Ναμπίλ Μπαχά: Δραστήριος από τη στιγμή που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, έχασε μια καλή ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, αλλά νικήθηκε από τον Ιτάνζ. Τελικά δικαιώθηκε για την καλή του εικόνα, σημειώνοντας το 2ο γκολ της ομάδας του.

Παντελής Καφές: Από την ώρα που μπήκε στο γήπεδο, βελτίωσε αισθητά το κέντρο της ΑΕΚ και ήταν πραγματικά εντυπωσιακός. Τόσο στα αμυντικά του καθήκοντα, όσο και στο δημιουργικό κομμάτι, με κάποιες καλές κάθετες πάσες που έβγαλε. Φυσικά, το επιστέγασμα όλων αυτών ήταν το εξαιρετικό γκολ που πέτυχε.




Η απόδοση των παικτών του Ατρομήτου

Σαρλ Ιτάνζ: Ο Καμερουνέζος ήταν πολύ καλός. Έκανε μια απίστευτη απόκρουση στην κεφαλιά του Δέλλα στο 57', ενώ όσες φορές χρειάστηκε εξουδετέρωσε κάποια δύσκολα σουτ των παικτών της ΑΕΚ. Στη φάση του πρώτου γκολ δεν μπορούσε να αντιδράσει, αφού ο Λυμπερόπουλος βγήκε τετ-α-τετ, ενώ και στο 2ο γκολ βρέθηκε στο έλεος του Μπαχά. Η άμυνά του δεν υπήρχε στο 3ο γκολ.

Βαγγέλης Νάστος: Δεν έκανε καλό παιχνίδι, παρά μόνο στα πρώτα λεπτά. Στη συνέχεια κινήθηκε στη γενικότερη μετριότητα όλης της αμυντικής γραμμής της ομάδας του.

Μάρτσιν Μπαζίνσκι: Αρκετά καλός ο Πολωνός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ενώ έχασε και μία πολύ καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 2ο ημίχρονο. Έπεσε η απόδοσή του προς το τέλος του αγώνα.

Μαρσέλο Ολιβέιρα: Πολύ κακός ο Βραζιλιάνος. Πραγματικά απογοητευτική η εμφάνισή του, αφού συνεχώς έχανε τον Λυμπερόπουλο, αλλά και όποιον άλλον έβγαινε στην πλάτη του.

Γιάννης Σκόνδρας: Προσπάθησε πολύ ο νεαρός, ενώ είχε και κάποιες καλές ενέργειες στην επίθεση. Δεν άντεξε όμως μέχρι το τέλος, αφού κουράστηκε.

Κώστας Νεμπεγλέρας: Ξεκίνησε αρκετά δυναμικά, αλλά η γρήγορη κίτρινη κάρτα που δέχθηκε, τον ανάγκασε να προσέχει περισσότερο και να χάσει πολλές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου.

Στέλιος Σφακιανάκης: Πιο καλός από τον Νεμπεγλέρα, αλλά κι αυτός με πολλά λάθη κόντρα στους Ντιόπ και Καφέ.

Ανδρέας Τάτος: Έχασε μία από τις σημαντικότερες ευκαιρίες της ομάδας του, όταν ο Μανωλάς του αρνήθηκε ένα σχεδόν σίγουρο γκολ. Από εκεί και πέρα δεν πρόσφερε πολλά στον Ατρόμητο, παρά το γεγονός ότι περίμενε πολλά απ' αυτόν ο Δώνης.

Μάρεκ Σαγκανόβσκι: Αρκετά καλός ο Πολωνός, αφού προσπάθησε πολύ, δημιουργώντας φάσεις για τους Περιστεριώτες. Ωστόσο, για μεγάλα χρονικά διαστήματα του αγώνα "χανόταν" από τον αγωνιστικό χώρο και γι' αυτό αντικαταστάθηκε.

Ανρί Καμαρά: Τι κι αν ξύρισε το κεφάλι του; Ο Σενεγαλέζος ήταν εξαφανισμένος και υπεύθυνος σε μεγάλο βαθμό γι' αυτό ήταν ο Καράμπελας.

Ηλίας Αναστασάκος: Μια από τα ίδια και για τον Αναστασάκο, που δεν μπορούσε να ξεφύγει από τις "τανάλιες" των Δέλλα και Μανωλά. Δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου μέσα στο γήπεδο.

Λουίζ Μπρίτο: Όσο έπαιξε, σχεδόν δεν ακούμπησε την μπάλα
Μαρσέλο Σαρμιέντο: Δεν πρόλαβε να αγωνιστεί τόσο, ώστε να μπορεί να κριθεί.
Μασαμπαλό Σαμπού: Αγωνίστηκε ελάχιστα και φυσικά δεν μπορεί να κριθεί.


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου