Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Στο Δήμο Αγιάς τον Αύγουστο το Τρίτο Παγκόσμιο Θεσσαλικό Συνέδριο και Αντάμωμα


Το συνέδριο θα συνδιοργανώνεται κάθε καλοκαίρι με έναν διαφορετικό κάθε φορά Δήμο της Θεσσαλίας. Φέτος, αφού κατατέθηκαν διάφορες προτάσεις αποφασίστηκε το τρίτο, να πραγματοποιηθεί στην Μελιβοία στο Δήμο Αγιάς, την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011.





«Το Τρίτο Παγκόσμιο Θεσσαλικό Συνέδριο και Αντάμωμα θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Αγιάς στις 26.08.2011»

Η επιτυχία που γνώρισε το πρώτο παγκόσμιο Θεσσαλικό συνέδριο - αντάμωμα το καλοκαίρι του 2009, στην Ιστορική έδρα του Δήμου Μουζακίου, στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας, καθώς και το δεύτερο παγκόσμιο Θεσσαλικό συνέδριο - αντάμωμα το καλοκαίρι του 2010, στο Δήμο Τρικκαίων, που πραγματοποιήθηκε από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», θεσμοθέτησε ουσιαστικά την ετήσια διοργάνωση μιας τέτοιας πανηγυρικής και πολιτιστικής εκδήλωσης στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Θεσσαλία, με το τίτλο «Παγκόσμιο Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών».

Το συνέδριο θα συνδιοργανώνεται κάθε καλοκαίρι με έναν διαφορετικό κάθε φορά Δήμο της Θεσσαλίας. Φέτος, αφού κατατέθηκαν διάφορες προτάσεις αποφασίστηκε το τρίτο, να πραγματοποιηθεί στην Μελιβοία στο Δήμο Αγιάς, την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011.

Συγκεκριμένα, σε συναντήσεις που είχε ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας κ. Διαμαντής Γκίκας με το Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και με το Δήμαρχο Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα η διοργάνωση του τρίτου Παγκόσμιου Θεσσαλικού Συνεδρίου και Ανταμώματος θα διοργανωθεί από κοινού στο φιλόξενο Δήμο Αγιάς.

Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπή ορίστηκε ο κ. Γεώργιος Πορνάρας (Ομοσπονδία Καναδά).
Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του τρίτου παγκοσμίου συνεδρίου και ανταμώματος καθώς και το συνολικό πρόγραμμα του συνεδρίου θα οριστούν σε ειδική συνάντηση που θα έχουν εκπρόσωποι των μελών της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας στις 03 Ιουνίου 2011 στη Λάρισα στα γραφεία του κ. Περιφερειάρχη. Το ακριβές αναλυτικό πρόγραμμα θα οριστεί από την οργανωτική επιτροπή και ανακοινωθεί αρχές Αυγούστου 2011, το οποίο θα δημοσιευτεί και στην σελίδα της Συνομοσπονδίας www.panthessaliki.org

Η παγκόσμια Συνομοσπονδία έχει ως κύριο σκοπό την συσπείρωση των Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων που δραστηριοποιούνται σε παγκόσμια κλίμακα, το συντονισμό των δραστηριοτήτων τους, οι οποίες αποβλέπουν στη διάδοση και συνέχιση της παράδοσης, του πολιτισμού και της ιστορίας της Θεσσαλίας και γενικότερα της Ελλάδας, την προώθηση στενής συνεργασίας των Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων, την αλληλοενημέρωση, το συντονισμό των εκδηλώσεων, την ενημέρωση γύρω από τα θέματα που αφορούν τους Θεσσαλούς μετανάστες (επαγγελματικά, εκπαιδευτικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, καλλιτεχνικά) στο εξωτερικό, την επικοινωνία με την Ελλάδα και ιδιαίτερα με τη Θεσσαλία καθώς επίσης με φορείς που έχουν παρόμοιους σκοπούς και τη στενή συνεργασία με υπηρεσίες των Νομών της Θεσσαλίας και γενικότερα της Ελλάδος, προς όφελος των Μελών της Συνομοσπονδίας και της ιδιαίτερης πατρίδας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος
Γκίκας Διαμαντής
Ο Γραμματέας
Κίτσιος Ιωάννης


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου