Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια ημέρα χορού από την Ακαδημία Χορού "Τέρψις"


 Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 από την UNESCO ως η 29η Απριλίου, σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ημερομηνία αυτή επιλέχθηκε διότι ήταν η ημερομηνία γέννησης του Jean-Georges Noverre, ο οποίος θεωρείται ο ιδρυτής του modern ballet.






Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού, είναι να γιορτάσουμε όλοι την Τέχνη του Χορού, πέρα από πολιτικούς, θρησκευτικούς, πολιτισμικούς και ηθικούς φραγμούς.


« Ο χορός, κεντρικό στοιχείο κάθε κουλτούρας, αποτελεί το ιδανικό μέσο για να πλησιάσουν άτομα από διαφορετικές χώρες […] Τόσο για τη ζωηρόχρωμη απεικόνιση της πολιτιστικής ποικιλίας, όσο και για την ενσώματη προσέγγιση των πολιτισμών, δεν υπάρχει καλύτερο μέσο από τον χορό ». ( Επίσημο μήνυμα Προέδρου, Διεθνούς Συμβουλίου Χορού 2010 )

Στα πλαίσια λοιπόν, της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού, η Ακαδημία Χορού Τέρψις διοργανώνει την 29η Απριλίου εκδηλώσεις, που θα περιλαμβάνουν:

-    Σεμινάριο Salsa (7-9 μ.μ.) με τη χορευτική ομάδα του Αντώνη και της Χαράς SalsaYsueño.
-    Υπαίθριο Πάρτυ ( 9 μ.μ. ) στην Πλατεία του ΟΤΕ. (Σε περίπτωση κακοκαιρίας το Πάρτυ θα αναβληθεί και θα μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία)
Σας περιμένουμε όλους να χορέψουμε όλα τα είδη χορών ( Hip Hop, Latin, Oriental, Παραδοσιακά ) και να διασκεδάσουμε στους ρυθμούς του DJ Babatzia και DJ Loco Latino.

Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς της βραδιάς: 4play, Ge Ge music bar, The Loft, Buddha, XAMAM music bar.
Χορηγός επικοινωνίας: Ραδιοφωνική Λέσχη 97.6



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου