Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Απουσιάζει η γειτονιά στα Τρίκαλα… αυξάνονται τα αντικαταθλιπτικά


Και ενώ οι περισσότεροι ζητούν την λύση στο πρόβλημα της οικονομικής κρίσης… στο χρήμα, αυξάνοντας έτσι τα ποσοστά λήψης αντικαταθλιπτικών τους τελευταίους μήνες στα Τρίκαλα, κατά 20% από πέρσι…





...οι ψυχίατροι κρούουν τον κώδωνα, λέγοντας ότι ο μεγαλύτερος υποστηρικτικός παράγοντας στην κατάθλιψη και αγχωτικές διαταραχές, είναι: ο σύντροφος, η οικογένεια, οι φίλοι, η γειτονιά, ο κοινωνικός περίγυρος… στοιχεία που όλο και τείνουν προς εξαφάνιση στην σύγχρονη Ελλάδα.

Είναι όμως εκείνα, πάνω στα οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί θα στηριχθεί το άτομο με σιγουριά και ασφάλεια, για να μπορέσει να «βγει» από τις ελάσσονες ψυχικές διαταραχές που επιτείνονται σε περιόδους οικονομικών και κοινωνικών κρίσεων.

Ο ψυχίατρος κ. Γιώργος Οικονόμου, σχολιάζει: «Βοηθούν τα φάρμακα, προφανώς βοηθά και η ψυχοθεραπεία, δηλαδή η συζήτηση με τον ψυχίατρο, ο μεγαλύτερος υποστηρικτικός παράγοντας όμως στις ελάσσονες ψυχικές διαταραχές, είναι η οικογένεια, ο σύντροφος, οι φίλοι, η γειτονιά, μια καλή κοινότητα που θα βοηθήσει το άτομο ψυχολογικά να σταθεί στα πόδια του και να αντιμετωπίσει το μέλλον με αισιοδοξία. Που είναι όμως όλα αυτά σήμερα;»

                                                                                                  
Λ.Κ. 


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου