Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011

Τελικά ποιός έχει δίκιο;


Γ. Στουρνάρας Aντιδήμαρχος Οικονομικών “Οι υπάλληλοι του Δήμου Τρικκαίων είναι περισσότεροι απ' όσο πρέπει”
Μ. Ταμήλος πρώην Δήμαρχος Τρικκαίων “Το προσωπικό στο Δήμο Τρικκαίων δεν επαρκεί”

Γ. Στουρνάρας Aντιδήμαρχος Οικονομικών

“Οι υπάλληλοι του Δήμου Τρικκαίων είναι περισσότεροι απ' όσο πρέπει”

Και σα να μην έφτανε το θέμα με τις άδειες που κατά καιρούς λαμβάνουν υπάλληλοι του Δήμου Τρικκαίων με αποτέλεσμα να παρατηρείται δυσλειτουργία στις υπηρεσίες του Δήμου, όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Στουρνάρας, ο ίδιος με χθεσινές του δηλώσεις προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και μίλησε για τον αριθμό των δημοτικών υπαλλήλων.

Έτσι σύμφωνα με τα όσα δήλωσε οι υπάλληλοι του Δήμου Τρικκαίων είναι περισσότεροι απ' όσο θα έπρεπε μιλώντας για προσωπικό το οποίο υπερκαλύπτει τις ανάγκες του Δήμου.

Μείωση των οργανικών θέσεων

Πάντως σύμφωνα και με παλιότερες δηλώσεις του δημάρχου Τρικκαίων Χρήστου Λάππα στόχος της δημοτικής αρχής είναι η δραστική μείωση των θέσεων των οργανικών θέσεων των μονίμων υπαλλήλων στο Δήμο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τους 954 που απασχολεί σήμερα ο Δήμος Τρικκαίων θα μείνουν 350 στον αμιγή Δήμο και άλλοι 200 στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Τρικκαίων. Την τελική ωστόσο απόφαση για την πρόταση αυτή θα κληθούν εν καιρώ να λάβουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου όταν το θέμα θα έρθει προς συζήτηση.
Όσο για τους υπόλοιπους υπαλλήλους "αυτοί θα φύγουν σιγά – σιγά" όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει ο κ. Λάππας. Αυτό σημαίνει ότι θα ενταχθούν σε προσωποπαγής θέσεις και όταν αποχωρούν από την υπηρεσία τους λόγω συνταξιοδότησης δεν θα υπάρχει αντικατάστασή τους καθώς αυτό όπως μπορεί να καταλάβει κανείς θα είναι αρκετά δύσκολο να γίνει από το Δήμο εξαιτίας των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Πλεονάζον προσωπικό
Ερωτηθείς σχετικά ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων κ. Στουρνάρας για το αν υπάρχει αυτή τη στιγμή πλεονάζον προσωπικό σε κάποιες υπηρεσίες του Δήμου απάντησε ότι "όπου υπάρχει πρόβλημα πάντα μέχρι τώρα έχουν γίνει αρκετές τοποθετήσεις και έχουμε αλλάξει αρκετούς υπαλλήλους με το δήμαρχο σε αρκετές υπηρεσίες. Αυτό δεν είναι κάτι στατικό βλέποντας που υπάρχουν προβλήματα αναλόγως πράττουμε. Σε κάποιες εποχικές περιόδους χρειάζεται προσωπικό σε κάποιους τομείς και έτσι θα γίνονται οι ανάλογες μετακινήσεις".

Μ. Ταμήλος πρώην Δήμαρχος Τρικκαίων

“Το προσωπικό στο Δήμο Τρικκαίων δεν επαρκεί”


"Όχι μόνο δε πλεονάζει το προσωπικό στο Δήμο Τρικκαίων αλλά αντίθετα στις περισσότερες περιπτώσεις δεν επαρκεί". Τάδε έφη ο πρώην δήμαρχος Τρικκαίων και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μιχάλης Ταμήλος απαντώντας έτσι ουσιαστικά στις χθεσινές δηλώσεις μέσω του "Π.Λ." του αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Στουρνάρα.

Βάσει αυτών ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι το προσωπικό στο Δήμο Τρικκαίων υπερεπαρκεί καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες του Δήμου.
"Είναι ένα ακόμη λάθος που κάνει η δημοτική αρχή η οποία προσεγγίζει το θέμα μόνο και μόνο από την άποψη του πόσο κοστίζουν οι υπάλληλοι στο Δήμο. Φυσικά φαντάζομαι ότι η δημοτική αρχή θα ευχόταν να μην υπάρχει κανένας υπάλληλος στο Δήμο Τρικκαίων και με ένα μαγικό τρόπο να γινόταν όλες οι δουλειές" δήλωσε ο κ. Ταμήλος.


"Υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις"

Ο πρώην δήμαρχος όχι μόνο δεν δέχεται ότι το προσωπικό πλεονάζει αλλά δηλώνει ευθέως ότι παρατηρούνται μεγάλες ελλείψεις. Ειδικότερα επισημαίνει: "Εμείς θεωρούμε ότι δεν περισσεύει κανένας υπάλληλος στο Δήμο και ίσα – ίσα υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις. Χαρακτηριστικά να αναφέρω ότι: υπάρχουν ελλείψεις στην καθαριότητα η οποία είναι υποβαθμισμένη όχι μόνο στα Τρίκαλα αλλά και σε όλες τις Τοπικές του νέου Δήμου Τρικκαίων, όπου υπάρχουν τεράστια παράπονα γιατί δεν περνούν συχνά οι υπάλληλοι του Δήμου να μαζέψουν τα σκουπίδια, παρά μόνο μια φορά την εβδομάδα". Ακόμη έφερε ως παράδειγμα τη Γεωπονική υπηρεσία του Δήμου η οποία παρουσιάζει μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό με αποτέλεσμα να παραμένουν απεριποίητοι όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου.

Χωρίς οδηγούς

Παράλληλα στάθηκε και στο θέμα της απουσίας οδηγών. "Δεν υπάρχουν οδηγοί για τα αυτοκίνητα που παραμένουν ακινητοποιημένα στα γκαράζ. Δεν υπάρχουν χειριστές για τα γκρέϊντερ και ούτε για τα υπόλοιπα μηχανήματα. Έχουμε το παράδοξο να διαθέτουμε πέντε γκρέϊντερ και να έχουμε έναν χειριστή, να διαθέτουμε 10 αυτοκίνητα και να έχουμε τέσσερις οδηγούς", δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε λόγο για ελλείψεις και στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και τα ΚΑΠΗ.

"Αλλά παράλληλα και εκεί που υπάρχει μια επάρκεια προσωπικού όπως είναι οι Τεχνικές Υπηρεσίες δεν έχουν δοθεί από τη δημοτική αρχή οι κατευθύνσεις αυτές που χρειάζεται να δουλέψουν οι υπηρεσίες, τουλάχιστον να συντάξουν τις μελέτες οι οποίες πρέπει να γίνουν για να είμαστε έτοιμοι για τα επόμενα προγράμματα", επεσήμανε.

"Δε φτάνει το προσωπικό"
Πάντως ο πρώην δήμαρχος κατέληξε τονίζοντας ότι "το προσωπικό δε φτάνει, είναι λίγο σε πάρα πολλούς τομείς και έτσι η δημοτική αρχή οφείλει να αξιοποιήσει το προσωπικό που έχει και να κάνει ενέργειες να καλύψει τις ανάγκες με προσωπικό εκπαιδευμένο στην αντίστοιχη ειδικότητα που απαιτείται".


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου