Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011

Περηφάνια στην ΑΕΤ για τον Τάσο Κωτούλα


Ο κολυμβητής της ΑΕΤ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών στην Αθήνα ενώ συμμετείχε σε τρεις τελικούς(στην φωτό με τον προπονητή του Γ. Καραϊσκο)

Το σημαντικότερο για έναν αθλητή είναι να έχει διάρκεια στην απόδοσή του και όλη την αγωνιστική χρονιά να διατηρείται σε καλή κατάσταση έχοντας σαν στόχο τις μεγάλες διοργανώσεις στις οποίες καλείται να λάβει μέρος προκειμένου να πετύχει κάποια διάκριση και να κριθούν οι κόποι όλης της χρονιάς. Όταν βέβαια έρχεται η διάκριση στους σημαντικούς αγώνες, η ικανοποίηση όλων αθλητή, προπονητή και παραγόντων είναι μεγάλη, αφού η επιτυχία ή η αποτυχία καταδεικνύουν εάν το προπονητικό πλάνο ήταν σωστό και η προσπάθεια του αθλητή ήταν αυτή που έπρεπε ή όχι.

      Για την ομάδα κολύμβησης της ΑΕΤ που τα τελευταία χρόνια με αργά και σταθερά βήματα πορεύεται ανοδικά στον χώρο της Θεσσαλίας και όχι μόνο, η επιτυχία τείνει να γίνει συνώνυμο του ονόματός της, αφού παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στην πόλη των Τρικάλων από άποψη υποδομών έχει καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία της και να κερδίσει το θαυμασμό όλων γιατί κάθε χρόνο παρουσιάζεται καλύτερη..

     Μετά τις μεγάλες επιτυχίες των προαγωνιστικών τμημάτων σε όλους τους αγώνες της Θεσσαλικής περιφέρειας αλλά και έξω από αυτή, ήρθε η επιτυχία του αθλητή της Τάσου Κωτούλα να επισφραγίσει μια άκρως επιτυχημένη χρονιά. Μετά τις επιτυχίες του Φεβρουαρίου στο πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος (2 χρυσά & 1 αργυρό μετάλλιο) ο κολυμβητής της ΑΕΤ, κατάφερε να διακριθεί και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών που διεξήχθη στην Αθήνα το τριήμερο 12-14 Ιουλίου, κατακτώντας 1 χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. ελεύθερο ενώ συμμετείχε σε άλλους 2 τελικούς της κατηγορίας των Παμπαίδων(50μ. & 200μ. ελεύθερο) όπου κατέκτησε την 6η θέση.


Ο Κωτούλας, πρώτος απο δεξιά, στο βάθρο των νικητών     Για όσους ασχολούνται με το άθλημα της κολύμβησης είναι γνωστή η δυσκολία εισόδου αθλητή σε τελικούς Πανελληνίου πρωταθλήματος λόγω του μεγάλου συναγωνισμού και του υψηλού επιπέδου των αθλητών και γι’ αυτό τόσο η είσοδος στους τελικούς των αγωνισμάτων που συμμετείχε όσο και η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου αποτελούν τη μέγιστη διάκριση για τον πρωταθλητή της ΑΕΤ Τάσο Κωτούλα που προπονείται υπό τις οδηγίες του Γιώργου Καραϊσκου, η συμβολή του οποίου υπήρξε καθοριστική στην επίτευξη της επιτυχίας. Η μεθοδική προπόνηση, η άριστη συνεργασία προπονητή-αθλητή, η αγωνιστική και ψυχολογική συμπαράσταση, το σωστό φορμάρισμα που επιτεύχθηκε και στους δύο προπονητικούς κύκλους (Φεβρουαρίου-Ιουλίου), με τα νέα ατομικά ρεκόρ αν μη τι άλλο καταδεικνύουν ότι πάντα πίσω από τις επιτυχίες κρύβεται η σκληρή και συστηματική προσπάθεια , η σωστή προπόνηση που αναδεικνύει τις αρετές του αθλητή , ο οποίος πρέπει να βρίσκεται την κατάλληλη στιγμή στην καλύτερή του κατάσταση για να αποδώσει τα μέγιστα.

 Το γεγονός ότι η ΑΕΤ κατάφερε έχοντας μόνο έναν αθλητή να κερδίσει 12 πόντους στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και να πλασαριστεί στην 39 θέση στην κατηγορία των παμπαίδων-παγκορασίδων & παίδων και στην 57η σε σύνολο 120 και πλέον  σωματείων και 1100 αθλητών απ΄όλη την Ελλάδα αν μη τι άλλο καταδεικνύει τη δυναμική της που την έχει φέρει μακράν στην πρώτη θέση του νομού και μέσα στις πρώτες θέσεις σε επίπεδο Θεσσαλίας ξεπερνώντας συλλόγους με μεγαλύτερη ιστορία και διάρκεια.

    Η ομάδα της ΑΕΤ αισθάνεται περήφανη για τον αθλητή της, που σίγουρα αποτελεί πρότυπο για εκατοντάδες παιδιά που διατηρεί τη δύναμή της στις μικρότερες προαγωνιστικές κατηγορίες αλλά και στους λιλιπούτειους αθλητές της που τώρα κάνουν δειλά-δειλά τα πρώτα τους κολυμβητικά βήματα στην μικρή πισίνα του κολυμβητηρίου. Οι προπονητές της άλλωστε (Κλωτσοτήρα Βάνα, Καραϊσκος Γιώργος, Ανυφαντή Ελένη) είναι σίγουροι ότι βαδίζουν στο σωστό δρόμο, οι επιτυχίες κάθε χρόνο είναι μεγαλύτερες και αισιοδοξούν ότι θα συνεχίσουν μέσα από την παραγωγική διαδικασία και να εκπαιδεύουν σωστά τα μικρά παιδιά στο άθλημα της κολύμβησης και να πετυχαίνουν διακρίσεις σημαντικές σε Θεσσαλικό αλλά και σε Πανελλήνιο επίπεδο.

Το Δ.Σ. του συλλόγου  

   

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου