Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Ενημέρωση της πυροσβεστικής στην Κρήνη Τρικάλων


Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Κρήνης
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ανέλαβε τη διοργάνωση της εκδήλωσης σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Οιχαλίας όπου αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με την πυρασφάλεια και την πυροπροστασία.






Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας, Χαρίλαος Μπλαντής και η πυροσβέτης Βάνα Κουρσαβίτη ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα και με προθυμία παρουσίασαν τους τρόπους λειτουργίας του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αυτό που τονίστηκε ιδιαίτερα ήταν το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης 199, έναν αριθμό που πρέπει να γνωρίζουν μικροί και μεγάλοι σε περίπτωση πυρκαγιάς. Εν συνεχεία, αναφέρθηκαν κυρίως στους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής της, που όπως σχολίασε, τις περισσότερες φορές προκαλείται από αμέλεια. Για το λόγο αυτό ανέφερε αναλυτικά όλες τις ενδεχόμες αιτίες πρόκλησής της. Επίσης εξήγησε τους τρόπους αντιμετώπισης τόσο από τον απλό πολίτη όσο και από το Πυροσβεστικό Σώμα.


Ακολούθως, αναφέρθηκε στις εθελοντικές δράσεις που οργανώνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ειδικότερα στο πρόγραμμα Protecta, το οποίο προετοιμάζει εθελοντικές ομάδες προκειμένου να δράσουν έγκαιρα σε περίοδο πυρκαγιάς ή άμεσης ανάγκης. Τέλος, ευαισθητοποίησε τους παρευρισκόμενους μαθητές για την ανάγκη μελλοντικά να γίνουν οι ίδιοι εθελοντές πυροσβέστες.


Ωστόσο, αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού ήταν οι φωτογραφίες και ο τρόπος λειτουργίας των πυροσβεστικών αεροπλάνων (όπως τα καναντέρ), ο τρόπος συντήρησης και λειτουργίας τους, καθώς και οι καινοτομίες που προσφέρει το ευέλικτο καναδέζικο ελικόπτερο "Έρικσον", το οποίο μπορεί να αντλήσει νερό ακόμη και από ένα πηγάδι!
Στο κλείσιμο της βραδιάς, ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και διανομή υλικού σε όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου