Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

Καταργείται και πάλι το InterCity 47/48 Καλαμπάκα - Αθήνα - Καλαμπάκα.!


- Παίζουν πάλι μαζί μας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Καλούνται οι τοπικοί παράγοντες να αναλάβουν τις πλέον τις ευθύνες τους
- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων. Πλήρης απαξίωση και ξεπούλημα του σιδηροδρόμου.
- Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του συλλόγου μας καταργείται τις επόμενες μέρες και πάλι το IC 47/48 Καλαμπάκας - Αθήνας - Καλαμπάκας τέσσερις μόλις  μήνες μετά την επαναδρομολόγησή του και αντικαθίσταται με ανταποκρινόμενο τρένο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε να καταγγείλει την εξέλιξη αυτή και  να ζητήσει από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων τον δήμαρχο και τους τοπικούς βουλευτές, ιδιαίτερα τους κυβερνητικούς,  να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Θεωρούμε αδιαπραγμάτευτη τη συνέχιση της απευθείας συγκοινωνίας προς την Αθήνα το πρωί  με επιστροφή το απόγευμα.

 Οι όποιες δικαιολογίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι εντελώς ανυπόστατες, και η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί σημαντική οπισθοδρόμηση, αφού ο σταθμός του Παλαιοφαρσάλου είναι από τον τρόπο της κατασκευής του τελείως αφιλόξενος για τις ανταποκρίσεις.  Το αποτέλεσμα θα είναι  η  ακόμα μεγαλύτερη μείωση της επιβατικής κίνησης.

Με την ευκαιρία αυτή τονίζουμε ότι εξακολουθεί εντελώς αδικαιολόγητα  να μην γίνεται η μεσημεριανή ανταπόκριση με το συρμό του 884/885 που μένει ακίνητος επί πέντε περίπου ώρες στην Καλαμπάκα, ενώ το προσωπικό της αμαξοστοιχίας όλες αυτές τις ώρες αμείβεται κανονικά και τα καύσιμα του τρένου καταναλώνονται άσκοπα. Επιπλέον  με τα νέα δρομολόγια προέκυψε η απαράδεκτη κατάσταση να μην υπάρχει απογευματινό ή βραδινό  τρένο για τη Θεσσαλονίκη.

Επειδή όλα αυτά μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι, καλούμε όλους τους φορείς της περιοχής μας με τη συντονισμένη δράση τους να ανατρέψουν αυτές τις εξελίξεις που οδηγούν στην απαξίωση και το ξεπούλημα του σιδηροδρόμου.


Δημοσίευσέ το στο:

2 σχόλια:

  1. για το κλεισιμο των σταθμων και την παραχωρηση της εκδοσης των εισητηριων στους ιδιωτες δεν βλεπω να ενδιαφερεται ο κος κρανιας!!!!!!!!ουτε μιλα καθολου για την ασφαλεια των επιβατων!!!!!!!!!!!ο ρολο του συντομα θα αποκαλυφθει,,,,,,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μηπως ειναι στηνΜΑΑΜΑΑΚΑΑΑΑΑ!!για τα εισιτηρια......λεω μηπως

    ΑπάντησηΔιαγραφή