Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Προβληματισμός για τη μεταφορά του 1ου νεκροταφείου Τρικάλων


Αρχίζει και μεγαλώνει το αδιέξοδο για το δήμο Τρικκαίων όσον αφορά στη μεταφορά του 1ου Νεκροταφείου της πόλης σε περιοχή έξω από τον ιστό της πόλης καθώς μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί ο κατάλληλος χώρος.




Δεν απέδωσαν...

Όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Τρικκαίων, και στο πλαίσιο ενημέρωσης περί χωροθέτησης των κοιμητηρίων, ο Πρόεδρος εισηγούμενος το 10ο θέμα της ημερήσιας διάταξης είπε ότι σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις στις αρμοδιότητες της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής είναι και η λήψη αποφάσεων για θέματα χωροθέτησης κοιμητηρίων κατά τις προβλέψεις του Ν. 2508/1997. Ανέφερε λοιπόν ότι οι διευρευνητικές γεωτρήσεις που έγιναν στην περιοχή των Ρογγίων για την μεταφορά του 1ου Νεκροταφείου της πόλης μας εκεί, δεν απέδωσαν τα προσδοκόμενα αποτελέσματα. Νέα πρόταση είναι να γίνουν διευρευνητικές γεωτρήσεις προς τον χώρο της Ράξας και Σωτήρας. Πάντως η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής μετά από την ενημερωτική συζήτηση  δεν έλαβε καμία απόφαση.

Αρμοδιότητες

H Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (Πρόγραμμα «Καλλικράτης»), που ήδη αποτελεί Νόμο του ελληνικού κράτους, συνιστά μια ριζική αλλαγή στη διοικητική διάρθρωση της χώρας, καθώς θεμελιώνει για πρώτη φορά την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, δημιουργεί λιγότερους και μεγαλύτερους Δήμους και μεταφέρει την άσκηση αρμοδιοτήτων στο επόμενο επίπεδο εξυπηρετώντας τις αρχές της εγγύτητας και της αποτελεσματικότητας.

Με τον ισχύοντα Νόμο, οι Δήμοι της χώρας αποτελούν διοικητικές ενότητες τοπικής αυτοδιοίκησης με διευρυμένα γεωγραφικά όρια και αυξημένες αρμοδιότητες σε σχέση με τους Καποδιστριακούς Δήμους/Κοινότητες.

Οι νέοι Δήμοι του Προγράμματος Καλλικράτης αντιστοιχούν σε εκτάσεις αντίστοιχης κλίμακας Καποδιστριακών Νομών, συνεπώς, έχουν να διαχειριστούν πιο σύνθετα χωρικά δεδομένα για να επιτύχουν, τουλάχιστον, σε επίπεδο χωρικού/αναπτυξιακού σχεδιασμού, την ομοιογένεια στο εσωτερικό τους.

Όσον αφορά στις υφιστάμενες και διατηρούμενες αρμοδιότητες, είναι και ο καθορισμός των χώρων για την δημιουργία κοιμητηρίων και η παροχή γνώμης για τον καθορισμό χώρων αποτέφρωσης νεκρών.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου