Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Ο MIHA ZUPAN ΣΤΟΝ ΑΣ ΤΡΙΚΑΛΑ


Ο ΑΣ Τρίκαλα 2000 ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνούς Σλοβένου σέντερ Miha Zupan. O Miha Zupan γεννήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 1982 και έχει ύψος 2.06.








Ξεκίνησε την καριέρα του το 1999 από την DGN Λιουμπλιάνας και στην συνέχεια μέχρι το 2007 αγωνίστηκε με την Σλόβαν Λιουμπλιάνας. Την περίοδο 2007-2009 αγωνίστηκε με την Ολίμπια Λιουμπλιάνας με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα ενώ αγωνίστηκε και στην Ευρωλίγκα.
Την περσινή σεζόν ήταν στην βασική πεντάδα της Ολίμπια με την οποία αγωνίστηκε σε 16 παιχνίδια του Σλοβένικου πρωταθλήματος (6.7 πόντους μ.ο., 2.8 ριμπάουντ), σε 25 παιχνίδια της Αδριατικής Λίγκας (6.3 πόντους μ.ο., 4.6 ριμπάουντ) καθώς και σε δέκα παιχνίδια της Ευρωλίγκας (6.8 πόντους μ.ο., 4.6 ριμπάουντ μ.ο.).
Είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της Σλοβενίας και αυτές τις μέρες συμμετέχει στην προετοιμασία για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πολωνίας.
Ο Miha Zupan είναι ένας πολύ δυνατός παίκτης που δουλεύει σκληρά και βελτιώνεται συνεχώς. Κάνει αισθητή την παρουσία του μέσα στην ρακέτα, είναι καλός σουτέρ απ’ όλες τις αποστάσεις ενώ επιχειρεί με ικανοποιητικά ποσοστά και αρκετά σουτ τριών πόντων. Διακρίνεται ακόμη και για τα εντυπωσιακά του καρφώματα.
Είναι όμως και ένας πραγματικός πρωταγωνιστής της ζωής. Γεννήθηκε με σοβαρότατο πρόβλημα ακοής αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να κάνει σπουδαία καριέρα. Είναι χαρακτηριστικό πως είναι ο πρώτος μερικώς κωφός παίκτης που αγωνίστηκε στην Ευρωλίγκα.
ΜΠΟΡΙΣ ΓΚΟΡΕΝΣ: «ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ZUPAN»

Μάνατζερ του Miha Zupan είναι ο Σλοβένος παλιός άσσος του Ολυμπιακού Μπόρις Γκόρενς ο οποίος μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΑΣ Τρίκαλα δήλωσε για τον παίκτη του: «Απ’ όποια πλευρά και να το δεις ο Miha είναι ένα ιδιαίτερο σημείο αναφοράς. Πρώτα απ’ όλα είναι μερικώς κωφός αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να γίνει ο πρώτος κωφός που αγωνίστηκε στην Ευρωλίγκα. Είναι διάσημος στην παγκόσμια κοινότητα των κωφών καθώς για τους ανθρώπους αυτούς είναι κάτι όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ για εμάς. Ως παίκτης είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη. Πιστεύω πως ερχόμενος στα Τρίκαλα θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο και θα κάνει μία εξαιρετική χρονιά. Πιστεύω ότι θα βοηθήσει αρκετά την ομάδα ενώ περιμένει με ανυπομονησία την στιγμή που θα έρθει στα Τρίκαλα».
Ο Μπόρις Γκόρενς δεν θεωρεί πως θα έχει πρόβλημα προσαρμογής ο Miha Zupan: «Έχει ήδη φύγει από τη γενέτειρα του εδώ και χρόνια και ζει στην Λιουμπλιάνα. Η οικογένεια του θα τον ακολουθήσει από τον Οκτώβριο και μετά αφού η γυναίκα του φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί της».
Ο Σλοβένος μάνατζερ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη κλήση του Zupan στην Εθνική Σλοβενίας μετά τον τραυματισμό του Σμόντις: «Είναι μεγάλη επιτυχία αν και δεν ξέρουμε αν τελικά θα είναι στην δωδεκάδα του Πανευρωπαϊκού. Υπάρχει υψηλός ανταγωνισμός στην θέση του αλλά προσπαθεί πάρα πολύ. Μίλησα με τον Γιούρι Ζντοβτς ο οποίος μου λέει τα καλύτερα για τον Miha, ότι παίζει πολύ καλά και ότι προσπαθεί πάρα πού. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλο το καλοκαίρι δούλευε ατομικά με δύο επαγγελματίες προπονητές, έναν για δύναμη και έναν για μπάσκετ».
Καθοριστικό ρόλο στο να έρθει ο Σλοβένος σέντερ στα Τρίκαλα έπαιξε η παρουσία του Βαγγέλη Αγγέλου στον πάγκο της ομάδας: «Για μένα ήταν καταλυτικό το γεγονός ότι προπονητής της ομάδας είναι ο Βαγγέλης Αγγέλου. Κάναμε πολλές συζητήσεις για την ομάδα αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο σκέπτεται να δουλέψει με τον παίκτη. Και έτσι πήραμε την απόφαση να έρθει στα Τρίκαλα. Ένας δεύτερος λόγος είναι πως είμαι βέβαιος πως αν αγωνιστεί καλά θα υπάρξει ενδιαφέρον είτε από τον Παναθηναϊκό, είτε από τον Ολυμπιακό, είτε από άλλες ομάδες για να τον αποκτήσουν. Είμαι βέβαιος λοιπόν πως όλοι θα κερδίσουμε από μία καλή παρουσία του Miha στα Τρίκαλα».
Τέλος ο Μπόρις Γκόρενς καταγράφει τα χαρακτηριστικά που θα τον κάνουν αγαπητό στους Τρικαλινούς φιλάθλους: «Θα τον αγαπήσουν γιατί είναι ένας μεγάλος μαχητής που τα δίνει όλα μέσα στο γήπεδο. Και θα σας πως κάτι: Σπάνια θα συναντήσετε τόσο ακέραιο χαρακτήρα όπως ο Miha Zupan και είμαι βέβαιος πως θα τον αγαπήσετε».



























Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου