Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Ερμηνείες με λυρισμό αλλά και δύναμη από τον Κώστα Γανωτή προχθές στο Περτούλι


Σε έναν πραγματικά θαυμάσιο χώρο με ζεστή ατμόσφαιρα και καλόγουστη αισθητική, το καφέ «Λούκας» στο Περτούλι, εμφανίστηκε χθες βράδυ το συγκρότημα «Εκ-Ποίηση» του εξαιρετικού μουσικού και τραγουδοποιού Κώστα Γανωτή...









...αποσπώντας ενθουσιώδη σχόλια για το καλοστημένο πρόγραμμα που περιελάμβανε μία σειρά από μελοποιημένα ποιήματα (Καβάφης, Δημουλά, Ρίτσος κ.ά.) καθώς και γνωστά ή και ακυκλοφόρητα τραγούδια του σημαντικού αυτού καλλιτέχνη.










Όλα αυτά με διάθεση αντίστασης από τον Κώστα Γανωτή και τους δύο μουσικούς που τον συνόδευαν απέναντι στο ευτελές, στο εύκολο και στο τυχαίο αλλά και με σεβασμό σε έναν κόσμο που ψάχνει το αληθινό, το καθαρό και το «μεγάλο».













Το πρόγραμμα χαρακτηριζόταν από τις σύγχρονες ανατρεπτικές ενορχηστρώσεις και τις γεμάτες δύναμη ερμηνείες του Κώστα Γανωτή που τολμώντας πέτυχε να «ταξιδέψει» τον κόσμο που τον παρακολούθησε στους δρόμους της μουσικής και της ποίησης παντρεύοντας μουσικά φαινομενικά αταίριαστους ήχους π.χ. τον Στράτο Διονυσίου με την ποίηση του Μάνου Ελευθερίου με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακά αποτελέσματα.







































Χάρης Μαντέλλος
trikalacity





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου