Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Ν. Λέγκας: «Χρειάζονται γενναίες μεταρρυθμίσεις»


Συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης με εκπροσώπους των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων της χώρας
Διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της ΓΣΕΕ, του ΣΕΒ, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και της ΓΣΕΒΕΕ είχαν σήμερα, 25 Αυγούστου, ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου και οι Υφυπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας και Νίκος Λέγκας.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, αλλά και της κατάρτισης του Προϋπολογισμού του επόμενου έτους. Στο επίκεντρο της ανοιχτής συζήτησης με όλους τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, βρέθηκαν τόσο η οικονομική κρίση και οι συνέπειές της, όσο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πραγματική οικονομία. Συζητήθηκαν επίσης πολιτικές ελαχιστοποίησης των επιπτώσεων της οικονομικής συγκυρίας, αλλά και οι προοπτικές της οικονομίας μας την επόμενη μέρα.

Με αφορμή τις συναντήσεις με τους φορείς, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Λέγκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι συναντήσεις με σημαντικούς κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς είναι ιδιαίτερα σημαντικές και χρήσιμες εν μέσω της οικονομικής κρίσης που πλήττει αναπόφευκτα και τη χώρα μας».

Οι σημερινές συναντήσεις με όλους τους φορείς πέτυχαν έναν βασικό κοινό στόχο, τον ουσιαστικό διάλογο για τα πραγματικά προβλήματα και την οικονομική κρίση. Η κρίση άλλωστε δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού και απαιτεί υπεύθυνη στάση, συνεννόηση και ειλικρίνεια από όλες τις πλευρές. Ακούσαμε με προσοχή όλους τους φορείς, των οποίων τη συνεργασία επιδιώκουμε, και με κατανόηση στα προβλήματά τους, προχωρούμε τόσο στην ενίσχυση των πρωτοβουλιών για την ελαχιστοποίηση των συνεπειών της κρίσης, όσο και στη θέσπιση στέρεων βάσεων για την επόμενη μέρα.

Η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη άμεσα από γενναίες μεταρρυθμίσεις και αποφάσεις που θα την καταστήσουν πιο εξωστρεφή και πιο ανταγωνιστική. Προς αυτή την κατεύθυνση επιδιώκουμε χωρίς αναβολές, να ανοίξει ένας δημιουργικός διάλογος με τους παραγωγικούς φορείς της χώρας».

Να σημειωθεί πως αργά το απόγευμα θα ακολουθήσουν αντίστοιχες συναντήσεις με εκπροσώπους της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΚ) και του ΕΒΕΑ.


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου