Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Μάγεψε στον Ασπροπόταμο η Ελένη Τσαλιγοπούλου - Φωτορεπορτάζ από τον Πύργο Μαντάνια


Μπροστά σε χίλια πεντακόσια άτομα περίπου η Ελένη Τσαλιγοπούλου πρόσφερε μια ξεχωριστή βραδιά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το 2ο green festival στην περιοχή του Ασπροποτάμου ..





Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Γιώργος Ανδρέου, και ο Μανώλης Καραντίνης, συντροφιά με εξαίρετους σολίστες, το Βαγγέλη Καλαμάρα στα τύμπανα και το Θοδωρή Κουέλη στο κοντραμπάσο.

Για δυόμιση ώρες η γνωστή τραγουδίστρια παρουσίασε ξεχωριστές ερμηνείες ,μαγεύοντας στην κυριολεξία το κοινό της , το οποίο στο τέλος της εκδήλωσης την αντάμειψε με ένα θερμό παρατεταμένο χειροκρότημα .

Ήταν η δεύτερη μεγάλη εκδήλωση μετά τα «Κλαρίνα και φωνές της Πίνδου» που διοργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία ο πρόεδρος του Ανθρωπιστικού οργανισμού HUMANET Νίκος Ράπτης . Την μουσική βραδιά πέρα από τους τοπικούς φορείς τίμησε με την παρουσία του ο Ασπροποταμίτης υφυπουργός οικονομικών Νίκος Λέγκας ο οποίος με την παρέα του παρακολούθησε την εκδήλωση αν και στην ουσία αποδέχτηκε την πρόσκληση του φίλου του και οικοδεσπότη της βραδιάς Νίκο Ράπτη .


Ο Γιώργος με το πιάνο του, ο Μανώλης με το μπουζούκι του και όλη η παρέα τραγουδιστά, στήνει ένα γαϊτανάκι γύρω από τη μάγισσα Ελένη, την Ελένη που γλυστράει ανάμεσα σε ήχους ροκ και δημοτικούς, χαϊδεύει τραγούδια των παλιών μεγάλων και των νεότερων αγαπημένων, θυμάται καταγωγές και συγγένειες, αμανέδες και ρούμπες, παραλογές και μπαλάντες.
Η Ελένη άλλωστε, το έβαλε εφέτος σκοπό, να αφιερώσει τις παραστάσεις του καλοκαιριού στο πιο σπουδαίο μουσικό όργανο, το πιο ευάλωτο κι όμως ανίκητο, την ανθρώπινη φωνή.
Κι αυτή η παρέα τραγουδήσε απ’ όλα, κανείς μη μείνει παραπονεμένος – Τσιτσάνη, Beatles, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Καλδάρα, Πάνου, Ζαμπέτα, Σπανό, Μικρούτσικο, Σαββόπουλο, Κραουνάκη, Κατσιμιχαίους, Ανδρέου, Πορτοκάλογλου, Λειβαδά, Ζούδιαρη… μια χορωδία ονείρων, έτσι όπως μπερδεύονται οι φωνές κι υψώνονται να συναντήσουν αρμονίες και λέξεις τραγουδιών αξέχαστων, μοναδικών.
Και στο τέλος, τα λαϊκά τραγούδια, που ξέρουν καλά το μυστικό που ενώνει σε μια αγκαλιά παρέα ερμηνευτές και ακροατήριο.
Για να υψωθεί το τραγούδι φεγγάρι ευλογημένο, παρηγορητικό, γιατρειά για κάθε πόνο της καρδιάς, κάθε σκοτάδι της ψυχής.

Μια γιορτή που ενώνει σε μία μεγάλη παρέα ερμηνευτές και ακροατήριο με τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη, του Μάνου Χατζιδάκι, του Απόστολου Καλδάρα, των Beatles, του Μίκη Θεοδωράκη, του Γιώργου Ζαμπέτα, του Θάνου Μικρούτσικου, του Νίκου Πορτοκάλογλου, του Κώστα Λειβαδά, του Νίκου Ζούδιαρη, του Διονύση Σαββόπουλου, του Σταμάτη Κραουνάκη…




Ο Νίκος Ράπτης συνομιλεί για τις τελευταίες λεπτομέρειες με τον ερμηνευτή Γιώργο Ανδρέου
















Οι Ανθουσιώτες κυρίες στο ξεκίνημα της εκδήλωσης ,Στέλλα Γάκη , Λέλα Φουντζοπούλου και Μαρία Φουντζουπούλου .














Λίγο πρίν το ξεκίνημα της εκδήλωσης διακρίνεται η Ελένη
















Μαμά και κόρη για την Ελένη στην όμορφη εκδήλωση .


















Ο γνωστός Κρανιώτης πολιτικός μηχανικός Γιώργος Μπέλλος με την συζηγό του Αννα και φίλους τους στην εκδήλωση













Η οικογένεια του Τζουρτζιώτη Κώστα Σιαμπαρίνα πάντα κοντά σε όλες τις εκδηλώσεις που αφορούν τα ασπροποταμίτικα δρώμενα















Παρέα απο την Κρανιά με το χαμόγελο η κ. Θάνυ Σκυλοδήμου με τον συζηγό της Βαγγέλη Θώμο και της αδερφές χαρούλα και ζωζό Καραδήμα













Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Ασπροποταμίτης υφουπουργός οικονομίας Νίκος Λέγκας ο οποίος αποδέχτηκε την πρόσκληση του φίλου του και διοργανωτή Ν.Ράπτη....












Η αμιγώς δημοσιογραφική κρανιώτικη οικογένεια του Χρήστου Πίσσα και της Στέλλας Χασάπη , πέρα απο την παρουσία η εκδήλωση καλύφτηκε και τηλεοπτικα απο το ΤV10












Νεανικές ομορφες παρουσίες με χαμόγελα απο τις Ελίνα Σωτηρίου και Βάσω Κλιάφα














Και Γαρδικιώτικη Παρουσία απο τους Γιάννη Βλαχοκώστα και Στέφανο Μπαμπούρη















Τα χίλια πεντακόσια άτομα που παρακολούθησαν την εκδήλωση ξεπέρασαν κάθε προσδοκία για τους διοργανωτές














Αναμνηστικές φοτογραφίες απο την Ελένη Ράπτη και Ελένη Τσαλιγοπούλου
















Η οικογένεια Βασίλη και Μαρίας Κολώνα σε φωτό με την Ελένη......
















Το πρόσωπο της βραδιάς... με τον εμπνευστή και διοργανωτή της καλιτεχνικής εκδήλωσης Νίκο Ράπτη. φοτο με την συζηγό του και τις δυο χαριτωμένες κόρες του...












Οι Ασπροποταμίτες κρανιώτες Χρήστος Πίσσας και Χρήστος Ζαραμπούκας κάλυψαν τηλεοπτικά την εκδήλωση για το TV10 και TRT













Η Φωτεινή Ζαφόλια , εγγονή του αείμνηστου προέδρου του ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ Αγησίλαου Ζαφόλια και κόρη του Στρατιωτικού Θανάση σε φωτό με την Ελένη Τσαλιγοπούλου

Το φωτορεπορτάζ είναι από τον Χρήστο Ζαραμπούκα και το Sportrikala που ήταν και χορηγός επικοινωνίας














Η Ελένη Τσαλιγκοπούλου τραγούδησε ένα μεγάλο μέρος του ρεπερτορίου της και μαζί με τον Γιώργο Ανδρέου κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρων καθώς το κοινό αποτελούνταν από άτομα όλων των ηλικιών τα οποία έμειναν μέχρι το τέλος .

Έπαιξαν οι μουσικοί:

Γιώργος Ανδρέου πιάνο
Μανώλης Καραντίνης μπουζούκι
Βαγγέλης Καλαμάρας τύμπανα
Θοδωρής Κουέλης κοντραμπάσο






































Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου