Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Στην Κυβερνητική Επιτροπή ο Σωτ. Χατζηγάκης


Ο Υπουργός μαζί με τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη συμμετείχε στην έκτατη συνεδρίαση για τις πυρκαγιές υπό τον Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή

Στην έκτακτη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής το μεσημέρι της Τρίτης συμμετείχε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης. Στην συνεδρίαση, η οποία έγινε υπό τον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή και στην οποία συμμετείχαν, εκτός του κ. Χατζηγάκη, τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, κ.κ. Γ. Σουφλιάς, Πρ. Παυλόπουλος, Ι. Παπαθανασίου, Ντ. Μπακογιάννη, Α. Σπηλιωτόπουλος, Κ. Χατζηδάκης, τέθηκε το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η Κυβέρνηση μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ να αρχίσει ταυτόχρονα με την πλήρη καταγραφή των ζημιών:

? Σχεδιασμός για την αναδάσωση των καμένων δασικών περιοχών.

? Δημιουργία αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων.

? Χάραξη αντιπυρικών ζωνών, κατασκευή δασικών δρόμων, ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση σε σημεία που ήταν απροσπέλαστα, και καθαρισμός των δασών, σε συνεργασία με τους οικείους δήμους και τις νομαρχίες.

? Αεροφωτογράφηση και δορυφορική παρακολούθηση της Βορειανατολικής Αττικής, ώστε να αποφευχθεί η καταπάτηση καμένων περιοχών και η οικοδόμηση σε αναδασωτέες εκτάσεις.Όσον αφορά τα οικονομικά μέτρα η κυβέρνηση, κρίθηκε σκόπιμο να βασιστεί σε μέτρα που είχαν εγκριθεί και το 2007. Έτσι αποφασίστηκε να ενισχυθεί:

? Με 750 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο η ανακατασκευή όσων νόμιμων κατοικιών καταστράφηκαν ολοσχερώς και για εμβαδόν έως 120 τ.μ.

? Με 450 ευρώ ανά τ.μ. η επισκευή σπιτιών που έχουν υποστεί ζημιά, αλλά δεν κρίνονται κατεδαφιστέα.

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου