Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Υπέγραψε ο Σωτ. Χατζηγάκης για νέα έργα στα Τρίκαλα


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης άναψε το «πράσινο φως» για τον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτύων και της αγροτικής οδοποιίας του Νομού

Την προώθηση τεσσάρων νέων εγγειοβελτιωτικών έργων στο Νομό Τρικάλων ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, συνολικού προϋπολογισμού 2.800.000€.
Ειδικότερα ο κ. Χατζηγάκης υπέγραψε την απόφαση ένταξης στο Πρόγραμμα «Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013» (ΠΑΑ) του έργου με τίτλο «ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ».
Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.050.000€ και περιλαμβάνει την εκτέλεση ηλεκτρομηχανολογικών και ηλεκτρονικών εργασιών, καθώς και τον εφοδιασμό υφιστάμενων σε λειτουργία αντλιοστασίων με μηχανισμούς – όργανα, τέτοια που να στοχεύουν στη διαχείριση των αρδευτικών υδάτινων πόρων με ορθολογικότερο τρόπο.
Προβλέπεται να γίνουν οι εργασίες:
Εγκατάσταση συστημάτων ρυθμιστών στροφών (inverter)
Αντικατάσταση των αντλιών κατακόρυφου άξονα γωνιακής μετάδοσης με καινούργιες στροβιλοφόρες αντλίες κατακόρυφου άξονα κάθετης μετάδοσης,
Τοποθέτηση ηλεκτρονικών υδροληψιών ελέγχου γεωτρήσεων με επαναφορτιζόμενη κάρτα.

Το έργο αποσκοπεί στην μείωση της σπατάλης και στον έλεγχο της καταναλισκομένης ποσότητας νερού, στην αρτιότερη λειτουργία των συστημάτων μείωσης φθορών και στην μείωση των δαπανών λειτουργίας και συντήρησης των εγκαταστάσεων, με απώτερο στόχο την εξοικονόμηση των υδάτινων πόρων και την αύξηση του γεωργικού εισοδήματος.
Επίσης ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης υπέγραψε αποφάσεις ένταξης έργων των Δήμων Καστανιάς, Κλεινοβού και Παληοκάστρου.
Οι αποφάσεις αφορούν τα εξής έργα:
«Ολοκλήρωση Αρδευτικού Δικτύου στο Δ.Δ. Κλεινού» του Δήμου Κλεινοβού, προϋπολογισμού 590.000€

«Βελτίωση Αρδευτικού Δικτύου – Αντιδιαβρωτική Προστασία» του Δήμου Καστανιάς, προϋπολογισμού 595.000€

«Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας Δήμου Παληοκάστρου» του Δήμου Παληοκάστρου, προϋπολογισμού €560.000


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου