Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Jakson τέλος...


Προκαλεί θλίψη η εικόνα του έρημου τετραγώνου στην καρδιά της πόλης. Εκεί που λειτουργούσε το «Τζάκσον», ένα από τα ωραιότερα μπαρ της ελληνικής περιφέρειας, που την Παρασκευή κατέβασε ρολά, θύμα της μεγάλης κρίσης που μαστίζει την κατανάλωση.





Το κατάστημα δέσποζε τα τελευταία χρόνια στον πεζόδρομο της Ασκληπιού, στο κτίριο που στέγαζε κάποτε το ξενοδοχείο Πίνδος και το καφενείο Κωστίκα.


Οι επενδυτές από την Αθήνα (πρόκειται για την ίδια εταιρεία που έχει το Τζάκσον της οδού Μηλιώνη στο Κολωνάκι) ξόδεψαν ένα τεράστιο ποσό για την αναστήλωση όλου του οικοδομήματος αλλά η προσπάθειά τους είχε την ατυχία να καθυστερήσει για χρόνια ακόμα και στα γρανάζια του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το πανάκριβο ενοίκιο -λέγεται ότι μηνιαίως έφτανε τις 15.000 ευρώ- στέρησαν από την επιχείρηση τη δυνατότητα να αναπτυχθεί στα χρόνια της υπερκατανάλωσης όταν το χρήμα έρεε άφθονο.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι ο χώρος του ρεστοράν δεν λειτούργησε ποτέ.
Μόνη παρηγοριά η διάσωση του νεοκλασικού που έγινε με τα λεφτά των άτυχων επενδυτών. Ως προς αυτό η πόλη των Τρικάλων θα πρέπει να τους ευγνωμονεί...

Ενημέρωση

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου