Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Οι υπηρεσίες του δήμου στην υπηρεσία του Super Market Μασούτη;

Όταν ενεργοί και σκεπτόμενοι πολίτες,  που ζουν και εργάζονται σ’ αυτή την πόλη κι έχουν  καθημερινά  σαφή εικόνα γι αυτά που συμβαίνουν γύρω τους,  καταγγέλλουν και διαμαρτύρονται για τα (κατά την κρίση τους) στραβά κι ανάποδα, η δημαρχιακή εξουσία και οι υπηρεσίες της, ενώ έχουν ηθική και νομική υποχρέωση να απαντούν, σιωπούν προκλητικά, έχοντας την ίδια νοοτροπία  που χαρακτηρίζει τους πολιτικούς και τις δημόσιες υπηρεσίες  από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους.





Άλλωστε σε μια δημοκρατική κοινωνία, είναι αυτονόητη και η ενεργή συμμετοχή των πολιτών και η ανταπόκριση της δημαρχιακής εξουσίας.

Πριν από ενάμιση  χρόνο περίπου κατήγγειλα,  εκτός των άλλων αυθαίρετων ενεργειών του «Μασούτη» και μια  προς το τέλος της οδού Κονδύλη,  με τον ίδιο ενοχλητικό τίτλο. Εκεί λοιπόν για τις σουπερμακετικές του ανάγκες, κάλυψε με πλακάκια πεζοδρομίου ακόμα και τις γούρνες που κάποτε, (πριν  από χρόνια), η λεγόμενη γεωπονική υπηρεσία του δήμου φύτεψε δέντρα και ύστερα αδιαφόρησε πλήρως. Έκτοτε επανήλθα  δια του τύπου άλλες δυο φορές για το ίδιο ζήτημα, αλλά κανένας  δεν συγκινήθηκε και  δεν φιλοτιμήθηκε να απαντήσει. Σε τηλεφωνικές δε επικοινωνίες που είχα, πήρα τη στερεότυπη απάντηση : «θα το δούμε το θέμα».

Η ίδια ασυγκινησία  και για την κοπή των δέντρων της κεντρικής πλατείας και για το ξερίζωμα των ακακιών της Κονδύλη,(από την Πυροσβεστική και προς το κέντρο). Φαίνεται πως η γεωπονική υπηρεσία και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, και περιφρονούν τους πολίτες  και δεν έχουν συνειδητοποιήσει, ούτε την ευεργεσία, ούτε την ευλογία των δέντρων.

Βέβαια αυτή η αντίληψη και η νοοτροπία των πολιτικών και υπηρεσιών, τόσο σε κεντρικό όσο σε τοπικό επίπεδο, η υποτίμηση της νοημοσύνης μας και η  κοροϊδία, είναι ευθέως  ανάλογα με τη δική μας απάθεια και ασυγκινησία, που τα τελευταία χρόνια, βρίσκονται σε ανησυχητικό επίπεδο.. «Αυθαδιάζουν οι καιροί όταν ευημερεί η απάθεια», όπως εύστοχα γράφει η τρικαλινή ποιήτρια , Λιλή Ντίνα, στην τελευταία της ποιητική συλλογή, «Αποτσίγαρα λόγια».

       
Τέλος, για να συνδέσω τα γραφόμενά μου  με μια άλλη «αυθαιρεσία», λίγο πιο πάνω, απ’ τον Μασούτη, αναρωτιέμαι  πώς είναι δυνατόν, οι υπηρεσίες του δήμου, να μην βλέπουν τις καραμπινάτες αυθαιρεσίες και παρανομίες του προαναφερόμενου επιχειρηματία, αλλά να στέλνουν στον εισαγγελέα(!!) τον κ. Νάστα, δι/ντή του Α’ Λυκείου, γιατί  αμάρτησε φυτεύοντας δέντρα  στην τσιμεντοποιημένη αυλή του σχολείου;


Φαλαγκάρας Σταύρος

εκπαιδευτικός



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου