Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Αναταράξεις στο Ε.Σ.Υ με υποδείξεις από την τρόικα

Οι κυβερνητικές αποφάσεις, χωρίς ακόμη να έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση του υγειονομικού χάρτη της χώρας με τις συγκεκριμένες δομές και τη στελέχωσή τους , περιλαμβάνουν την μείωση των νοσηλευτικών κλινών των Νοσοκομείων κι όλα αυτά, με αποκλειστικό στόχο να προσαρμόσουν τις δημόσιες δαπάνες υγείας στις εντολές των δανειστών για δραματική μείωσή τους.






Του Νίκου Παππά πολιτευτή Καρδίτσας της Ν.Δ.

Τις τελικές του επιλογές για το “ επιχειρησιακό σχέδιο ανασύνταξης του Ε.Σ.Υ.” στις νέες συνθήκες οικονομικής κατοχής της Ελλάδας, έσπευσε να ανακοινώσει ο Υπουργός Υγείας κ.Λοβέρδος, ο πιο υπάκουος « των προθύμων», αμέσως μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος εκποίησης της δημόσιας περιουσίας.



Έτσι η Κυβέρνηση επισημοποιεί την πλήρη αδιαφορία της για την τύχη του δημόσιου συστήματος υγείας. Εγκαταλείπει όλες τις εξαγγελίες της για την οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για την απόδοση σε λειτουργία των έτοιμων κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, για αυτοτελή Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, για την ασφάλεια του συστήματος εφημεριών, για την ανασυγκρότηση του ΕΚΑΒ, για τις αναγκαίες  προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού που θα συμβάλουν στη βελτίωση του καταρρέοντος συστήματος υγείας. Διευκολύνει ουσιαστικά τη πλήρη κατεδάφισή του στον βωμό της συμμόρφωσης στις υποδείξεις της τρόικα.

Σε τοπικό επίπεδο προβλέπεται η “συνεργασία” των Νοσοκομείων Τρικάλων και Καρδίτσας, υπό ξεχωριστές Διοικήσεις, καθώς επίσης και τη μετακίνηση τρία τμημάτων από το ένα νοσηλευτικό ίδρυμα στο άλλο.
Το σχέδιο του Υπουργείου προβλέπει ότι τα δύο Νοσοκομεία Τρικάλων και Καρδίτσας θα συνεργάζονται, αλλά θα έχουν ξεχωριστές Διοικήσεις, ότι θα μετακινηθούν τρία τμήματα από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, αλλά ακόμα δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες.
Πρόκειται για την Οφθαλμολογική κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων που θα έρθει στην Καρδίτσα και την Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καρδίτσας που θα πάει στα Τρίκαλα. Θα υπάρχουν τρεις συνενώσεις κλινικών εντός Νοσοκομείων, πρόκειται για τις χειρουργικές, τις παθολογικές  και για το Παθολογικό με τον αξονικό τομογράφο, που βέβαια ακόμα δεν αναφέρονται.

Επίσης, προκύπτει ότι το Νοσοκομείο Τρικάλων από 303 αναπτυγμένες κλίνες θα έχει 260, ενώ το Νοσοκομείο Καρδίτσας από 241 να έχει 220». Ο όρος συνεργασία των δύο νοσηλευτηρίων, σημαίνει ότι θα συνεργάζονται για την κάλυψη των αντίστοιχων περιστατικών, δεδομένου ότι θα υπάρξει μεταφορά τμημάτων από το ένα Νοσοκομείο στο άλλο, θα υπάρχει συνεργασία των αντίστοιχων περιστατικών. π.χ για τα γυναικολογικά περιστατικά της Δυτικής Θεσσαλίας θα είναι υπεύθυνο το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και για κάποια άλλα το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας.





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου