Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Φωτοβολταϊκά στοιχεία σε στάσεις της Δημοτικής ή/και Αστικής συγκοινωνίας στα Τρίκαλα


Υποβλήθηκε από το Δήμο Τρικκαίων,  σύμφωνα με την υπ’ αρίθμ. 347/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την οποία  εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Κος Απόστολος Κολότσιος, πρόταση προς ένταξη με τίτλο «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΕ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ» στο Ε.Π.







«ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», με άξονα προτεραιότητας «Προστασία Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος & Αστικές Μεταφορές-Αντιμετώπιση Κλιματικής Αλλαγής-Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» προϋπολογισμού 61.438,50€.


Η συνεχής αύξηση της ζήτησης για ηλεκτρική ενέργεια και το υψηλό κόστος αυτής, έχει στρέψει πολλούς Δήμους στην αναζήτηση νέων τρόπων εκμετάλλευσης εναλλακτικών πηγών ενέργειας, με σκοπό:
•    Τη μείωση του κόστους της καταναλισκόμενης ενέργειας
•    Τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών
•    Την προστασία του περιβάλλοντος

Στα πλαίσια της παρούσας πρότασης περιλαμβάνεται η προμήθεια και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στοιχείων σε στάσεις της Δημοτικής ή/και Αστικής συγκοινωνίας, οι οποίες ανήκουν στον Δήμο.

Τα φωτοβολταϊκά στοιχεία που θα εγκατασταθούν θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για τον φωτισμό των στάσεων και του πίνακα δρομολογίων, κατά τις βραδυνές ώρες. Με αυτό τον τρόπο εξυπηρετούνται καλύτερα οι επιβάτες, αφού ακόμα και τις βραδυνές ώρες θα μπορούν εύκολα να διακρίνουν τα δρομολόγια των λεωφορείων που αναγράφονται σε κάθε στάση. Επιπλέον, ενισχύεται το αίσθημα ασφάλειας των επιβατών, αφού οι στάσεις θα φωτίζονται επαρκώς κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αναμένεται η αξιολόγηση της πρότασης από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».



Δημοσίευσέ το στο:

1 σχόλιο:

  1. Τα φωτοβολταικα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για άλλους λόγους, εκτός του φωτισμού, σε σχέση με τις συγκοινωνίες. Και νομίζω ότι θα είναι πολύ καλή κίνηση αν γίνει κάτι τέτοιο. Πάραυτα είμαι λίγο επιφυλακτική σε ότι αφορά τα φωτοβολταικα πάρκα από οικολογικής απόψεως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή