Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Γ.ΣΠΑΘΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ του κ ΤΣΕΛΙΟΥ


Στην επιστολή μου και με τίτλο Το «μεγάλο φαγοπότι» και υπότιτλο «Έστησαν χορό εκατομμυρίων χωρίς ίχνος ντροπής και τσίπα» που δημοσιεύτηκε στις 5/11/09 δεν εδόθη καμία απάντηση από όλους εκείνους που έπρεπε να απαντήσουν.





Απεναντίας προσπάθησε ο κ Τσελιος να δικαιολόγηση τα αδικαιολόγητα ξεχνώντας ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλανε για σχοινί.

Στα όσα αναφέρω για την καταδίκη που του επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων για “παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση” για την υπόθεση της μείωσης των προστίμων σε ρυπογόνες επιχειρήσεις, απάντηση έπρεπε να δόση ο Νομάρχης κ Βλαχογιάννης, επιπλέον έπρεπε να παραιτήσει τον κ Τσελιο από το αξίωμα του προέδρου του νομαρχιακού συμβουλίου που κατέχει σήμερα.
Αυτό επιβάλουν οι κανόνες ηθικής, πολίτικης δεοντολογίας και η διαφάνεια στη χρηστή διοίκηση.
Όμως γίνετε φανερό στον καθένα πολίτη πως η καταπάτηση κάθε θεσμικής εννοίας, η καταρράκωση των ηθικών αξιών και αρχών από την παρούσα νομαρχιακή αρχή έχουν γίνει κανόνας.


Σε ότι αφόρα την απάντηση του κ Δημη. Τσελιου θέλω να τονίσω τα εξής.

Κατανοώ την δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει διότι τα όσα διέπραξε με δική του πρωτοβουλία η κατ΄ εντολή δεν είναι καθόλου ψιλά γράμματα, δεν κατανοώ όμως, γιατί ο ίδιος ακόμα δεν το έχει αντιληφτεί.
Ότι ο τρόπος διαχείρισης του δημοσίου χρήματος, από την Νομαρχιακή Αρχή η μείωση των προστίμων για ρύπανση του Πηνειού, η αδιαφάνεια της λήψης των χορηγιών για τα «Τσιτσανεια» και τα «Ελευθέρια» δημιουργεί μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα.

Κλεινοντας εν κατακλείδι πρέπει να υπενθυμίσω στον κ Τσελιο ότι είναι “σκάνδαλο” η μείωση των προστίμων για ρύπανση του Πηνειού, και μάλιστα ύστερα από την καταδίκη του δικαστηρίου, ηθικά, δεοντολογικά , πολιτικά, και θεσμικά επιβάλετε ο ίδιος να παραιτηθεί από το αξίωμα του πρόεδρου του νομαρχιακού συμβουλίου “ΆΜΕΣΑ”.

Με εκτίμηση
Γιώργος Σπαθής
Νομαρχιακός Σύμβουλος



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου