Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Ακόμη ένα καινούριο σχολείο, το 7ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων, παραδόθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό


Εγκαινιάστηκε χθες Τρίτη 24-11-2009 από το Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη και τον Δήμαρχο της πόλης




Η προσπάθεια της Νομαρχίας και του Δήμου για τη λύση του στεγαστικού προβλήματος των σχολείων του Νομού μας και της πόλης μας συνεχίζεται με καθημερινές επαφές του Νομάρχη και του Δημάρχου για την εξασφάλιση τόσο χώρου κατασκευής, όσο και εξασφάλιση χρηματοδότησης.



Αρχικά έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός παρουσία των αρχών της πόλης, του εκπαιδευτικού προσωπικού, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, γονέων και των μικρών μαθητών.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους Νομάρχη Τρικάλων, Δήμαρχο Τρικκαίων, προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Στον χαιρετισμό του ο Νομάρχης κ. Βλαχογιάννης ανέφερε:

«Η συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή έφερε ένα ακόμη σχολικό συγκρότημα στην πόλη, χαιρόμαστε που μπορέσαμε και εξασφαλίσαμε όλες τις απαραίτητες πιστώσεις για να μπορέσουν τα παιδιά να έχουν ένα σύγχρονο διδακτήριο. Γίνεται ένα πρωτόγνωρο έργο για τη σχολική στέγη στην πόλη και το Νομό και αυτό το έργο είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας όλων των φορέων.


Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και να είναι σίγουροι οι τρικαλινοί ότι κάθε ημέρα, κάθε μήνα θα δουλεύουμε περισσότερο προς όφελος της τρικαλινής κοινωνίας».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Ταμήλος τόνισε:

«Πριν από τρία περίπου χρόνια είχαμε εντοπίσει τα μεγάλα προβλήματα στον τομέα της προσχολικής αγωγής, όπου μόνο στην πόλη των Τρικάλων λειτουργούσαν 16 μισθωμένα νηπιαγωγεία. Έτσι λοιπόν μπήκε ένα πρόγραμμα στο οποίο ο Δήμος παραχώρησε εφτά οικόπεδα προκειμένου να γίνουν τα νηπιαγωγεία και τα οποία έχουμε υλοποιήσει και συνεχίζουμε να υλοποιούμε από πόρους που εξασφάλισε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Αυτό το έργο είναι ένα υπερσύγχρονο νηπιαγωγείο που θα στεγάσει νέα παιδιά της περιοχής του Νοσοκομείου και των εργατικών κατοικιών και εδώ μέσα θα πλάσουν τα όνειρά τους για ένα καλύτερο αύριο».

Η τελετή των εγκαινίων ολοκληρώθηκε με το κόψιμο της κορδέλας και την ξενάγηση στους εσωτερικούς χώρους του σχολείου.





Δημοσίευσέ το στο:

1 σχόλιο:

  1. Και οι σκοτοδότες ρασοφόποι ...που μισουν προοδο και μορφωση τι δουλεια έχουν στα εγκαινια ενος νηπιαγωγείου;Διέθεσαν μήπως χρήματα;ΕΚΔΗΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή