Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Τρίκαλα, Δήμος Τρικκαίων, trikalacity.gr – Ο Δήμος Τρικκαίων On-Line - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Σε 638 ανέρχονται συνολικά οι αιτήσεις που κατατέθηκαν για το πρόγραμμα μερικής απασχόλησης στον Δήμο Τρικκαίων.
ΤRIKALA WEB MAGAZINE
http://www.fatsimare.gr/
To περιοδικό των Τρικαλινών στο διαδίκτυο






Ταμήλος "γλύφει" Πρωινό λόγο (τον χρειάζεται κια για τις εκλογές, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε), και έδωσε εντολή να δημοσιευτεί το κάτωθι στη σελίδα του δήμου... (Πελάτες μουυυυυυ....) "καμ ' σια δώθε"...

Και η αντιπολίτευση εν υπνώσει. Τατι@ν@ δημοκρατία...

Λοιπόν,διαβάστε:

ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΕΔΩ


Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ολοκληρώθηκε κι αναμένεται το πρόγραμμα να ενεργοποιηθεί μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου.

Η μερική απασχόληση είναι ένα από τα προγράμματα που είχε ενεργοποιηθεί πριν τις εκλογές και είναι σε ισχύ για τον Δήμο Τρικκαίων καθώς, όπως τονίζει ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Ταμήλος, "η μερική απασχόληση διασώθηκε για τον Δήμο Τρικκαίων".

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων έχει τελειώσει και μέχρι τη Δευτέρα θα γίνει η καταχώρηση τους.

"Οι αιτήσεις θα καταμεριστούν κατά ομάδα επιλεγομένων, ανά κατηγορία κι ανά ειδικότητα μέσα στην επόμενη εβδομάδα και πιστεύω ότι μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου θα έχουμε τελειώσει" αναφέρει σχετικά ο κ. Ταμήλος.


Αιτήσεις

Το ενδιαφέρον κι αυτή τη φορά υπήρξε εξαιρετικά μεγάλο, καθώς εκατοντάδες είναι οι Τρικαλινοί οι οποίοι ευελπιστούν να καταλάβουν μία από τις θέσεις που θα εγκριθούν.

Τούτο, αποδεικνύει το γεγονός ότι για τις 100 προσφερόμενες θέσεις κατατέθηκαν 638 αιτήσεις. Δηλαδή κάθε θέση αντιστοιχεί σε 6 περίπου αιτούντες.

Ενδιαφέρον

Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά την προηγούμενη διαδικασία πρόσληψης εργαζομένων με καθεστώς μερικής απασχόλησης το ενδιαφέρον που είχαν επιδείξει οι Τρικαλινοί ήταν εντυπωσιακό δεδομένου ότι για τις 68 εγκεκριμένες θέσεις είχαν υποβληθεί πολλαπλάσιες αιτήσεις.

Ειδικότερα, είχαν κατατεθεί 730 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 150 προέρχονταν από ετεροδημότες και οι 130 κρίθηκαν άκυρες λόγω ασαφειών ή διπλών δηλώσεων.

Από τους αιτούντες το 60% ήταν γυναίκες και το 40% άνδρες, οι μισοί είχαν δηλώσει προϋπηρεσία και οι υπόλοιποι μισοί όχι.

«Ο αριθμός των αιτήσεων είναι συγκριτικά μικρότερος από την προηγούμενη προκήρυξη γιατί είχε βολέψει η Ν.Δ. πολύ κόσμο και δεν ήταν πολλοί άνεργοι» αναφέρει ο κ. Ταμήλος μεταξύ σοβαρού κι αστείου.

Οι θέσεις

Για τον Δήμο Τρικκαίων έχουν εγκριθεί συνολικά 100 θέσεις μερικής απασχόλησης.

Βάσει του επιχειρησιακού σχεδίου που έχει υποβληθεί, οι θέσεις θα καλυφθούν στο τομέα των ΚΑΠΗ, του Πολιτιστικού, του Αθλητικού Οργανισμού, των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ.ο.κ. Ειδικότερα:

Για την κοινωνική υπηρεσία τρίτης ηλικίας (ΚΑΠΗ) θα χρειαστούν 8 άτομα, δηλαδή: 1 γιατρός, 1 οικονομικών (Τ.Ε), 1 νοσηλευτικής (Τ.Ε), 2 φυσικοθεραπευτές (Τ. Ε), 1 διοικητικού και οικονομικού (Δ. Ε και Τ.Ε.Λ) και 2 οδηγοί.

Για τις ανάγκες του πολιτιστικού οργανισμού θα απορροφηθούν 9 άτομα: 1 βιβλιοθηκονομίας (Τ.Ε), 4 ηθοποιοί (Δ.Ε), 1 ηλεκτρολόγος (ΤΕΕ), 1 γενικών καθηκόντων (Υ. Ε) και 2 καθαρίστριες (Υ.Ε).

Ο αθλητικός οργανισμός έχει ζητήσει την κάλυψη των αναγκών του με την απασχόληση 9 νέων ατόμων, ήτοι: 2 καθηγητές φυσικής αγωγής για το κολυμβητήριο (Π.Ε), 2 εργάτες (Υ.Ε), 2 καθαρίστριες (Υ.Ε), 1 ηλεκτρολόγος κι 1 υδραυλικός (υποχρεωτικής εκπαίδευσης).

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου θα απορροφήσουν ένα μεγάλο μέρος των νέων υπαλλήλων (23 άτομα) μερικής απασχόλησης, και συγκεκριμένα: 1 ψυχολόγο, 1 καθηγητή μουσικής, 1 διαιτολόγο-διατροφολόγο, 1 οδηγό, 3 βρεφονηπιοκόμους, 3 βοηθούς βρεφονηπιοκόμους, 2 μάγειρες, 8 σχολικούς φύλακες παιδικών χαρών και 3 καθαρίστριες.

Για την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων θα προσληφθούν 33 άτομα και η κατανομή των θέσεων έχει ως εξής: 1 για εργοθεραπεία, 2 ψυχολόγοι, 1 κοινωνικός λειτουργός, 1 οικονομικών, 2 διοικητικών, 1 ανθοκομίας, 1 λο-γοθεραπείας, 2 βρεφονηπιοκομίας, 2 βοηθός βρεφονηπιοκόμου, 7 νοσηλευτικής, 5 οικογενειακοί βοηθοί, 1 δημοσιογράφος, 2 mediator (τσιγγάνοι) και 5 καθαρίστριες.

Οι ανάγκες του τομέα πολιτικής προστασίας του Δήμου Τρικκαίων θα καλυφθούν με 15 νέους συμβασιούχους, όπως: 1 διοικητικού-οικονομικού (Τ.Ε), 1 φυτικής παραγωγής και γεωπονίας, 1 οδηγός, 1 διοικητικού οικονομικού (Δ.Ε και Τ.Ε.Λ) και 11 εργάτες.

Τέλος οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου έχουν ζητήσει ί 3 υπαλλήλους: 2 πληροφορικής (1 πανεπιστημιακής και 1 τεχνολογικής εκπαίδευσης) και 1 διοικητικών-οικονομικών (πανεπιστημιακής εκπαίδευσης).

Της Βιβής Μαργαρίτη

ΤRIKALA WEB MAGAZINE
http://www.fatsimare.gr/
To περιοδικό των Τρικαλινών στο διαδίκτυο

 





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου